Diabetes

Bij diabetes heeft u ondersteuning, begeleiding en zorg nodig. Onze diabetesverpleegkundigen staan voor u klaar.

Diabetes mellitus: suikerziekte | behandeling in Den Haag en omgeving | Florence

Zorg bij diabetes in Den Haag en omgeving

In Nederland lijden ruim 800.000 mensen aan diabetes mellitus, in de volksmond suikerziekte genoemd. Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte waarbij de glucosewaarde in het bloed is verhoogd. Dit tast na verloop van tijd het lichaam aan en kan leiden tot andere aandoeningen. Goede informatie, begeleiding, zorg en behandeling zijn bij diabetes dan ook van groot belang. Op die manier kunt u met diabetes zo prettig mogelijk blijven leven. Florence biedt in Den Haag en omgeving gespecialiseerde ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met diabetes. 

Ondersteuning bij diabetes thuis regio Den Haag

Als u diabetes heeft, kan onze diabetesverpleegkundige u, na verwijzing van een internist of een huisarts, aanvullende zorg verlenen. De diabetesverpleegkundige kan u meer vertellen over uw aandoening, u begeleiden en u onder meer leren de glucosemeter te gebruiken en insuline te injecteren. Florence is ook gespecialiseerd in diabetes die ontstaat bij de zwangerschap. U kunt in dat geval bij onze diabetesverpleegkundige terecht na een verwijzing van uw verloskundige.

Ondersteuning bij diabetes in verzorgingshuis

Als bewoner van een van de verzorgingshuizen van Florence kunt u ook rekenen op ondersteuning bij uw diabetes. De diabetesverpleegkundige kijkt samen met u welke zorg en behandeling u nodig heeft om zelfstandig of met hulp uw diabetes onder controle te houden. Als het nodig is, neemt de diabetesverpleegkundige de gehele diabeteszorg over.  

Meer informatie zorg diabetes regio Den Haag

De diabetesverpleegkundigen van Florence helpen u graag. Na een verwijzing van uw internist, huisarts of verloskundige kunnen wij samen bekijken welk behandelplan u nodig heeft. U krijgt advies, ondersteuning en de juiste zorg. Voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek kunt u contact met ons opnemen via info@florence.nl en via 070 - 41 31 000. Onze diabetesverpleegkundigen werken onder meer in Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. De diabetesverpleegkundigen geven daarnaast ook op aanvraag scholing aan verzorgenden in bijvoorbeeld woongroepen voor mensen met een verstandelijke beperking.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over diabetes (suikerziekte)

Als u diabetes (suikerziekte) heeft, is uw lichaam niet meer in staat om de glucose goed te verwerken. Dat komt doordat uw alvleesklier te weinig of geen insuline aanmaakt of omdat het lichaam resistent is geworden voor de insuline. Het hormoon insuline is nodig voor het transport van glucose uit het bloed naar de lichaamsweefsels. Bij geen of onvoldoende insuline heeft het lichaam moeite om de glucose uit het bloed te krijgen en stijgen de bloedglucosewaarden. 

 

  • Diabetes mellitus, type 1: hierbij ontstaat een tekort aan het hormoon insuline. De precieze oorzaak van dit type is nog steeds niet volledig duidelijk. Een combinatie van aanleg en andere factoren, waaronder infectie, spelen in elk geval een rol bij het ontstaan van deze vorm van diabetes. Omdat op het moment van diagnose onvoldoende tot geen insuline wordt geproduceerd, moet u met dit type diabetes direct met insuline worden behandeld. De behandeling richt zich voornamelijk op een goede glucosecontrole en het voorkomen van complicaties. Ongeveer 10% van mensen met diabetes, heeft dit type.
  • Diabetes mellitus, type 2: dit type is een chronische progressieve stofwisselingsziekte waarbij de glucoseregulatie is ontregeld doordat er onvoldoende insuline wordt geproduceerd of doordat de insuline door insulineresistentie onvoldoende effect heeft. Overgewicht en onvoldoende lichaamsbeweging spelen, naast genetische aanleg en ouderdom, een belangrijke rol in het tekortschieten van de insulineproductie en het ontstaan van suikerziekte type 2. De behandeling richt zich op bloedglucose verlagende medicatie, die vanwege het progressieve verloop van de ziekte verder wordt geïntensiveerd. Ook krijgt u adviezen voor veranderingen van uw leefstijl gericht op gewichtsreductie, gebruik van goede voeding, meer beweging en behandeling met medicijnen.
  • Zwangerschapsdiabetes: dit is een tijdelijk soort diabetes die weer verdwijnt na de bevalling. Vrouwen kunnen het krijgen vanaf de 24ste week van de zwangerschap. De diabetes wordt veroorzaakt door de hormonen die door de zwangerschap in het lichaam worden aangemaakt. Hierdoor reageert een vrouw soms minder goed op insuline. Florence begeleidt zwangere vrouwen in onder meer Rijswijk en Voorburg.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.