Beroerte: TIA, hersenbloeding, -infarct

Wanneer u een beroerte (CVA) heeft gehad, dan zorgt dit voor een ingrijpende verandering in uw leven. Florence helpt u hierbij.

Beroerte: hersenbloeding, herseninfarct of TIA | zorg, behandeling en revalidatie | regio Den Haag

Zoeken naar nieuw evenwicht na een beroerte

De gevolgen van een beroerte (een herseninfarct, TIA of hersenbloeding) kunnen zichtbaar en onzichtbaar zijn. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben met bewegen, maar u kunt ook problemen ervaren in het denken en het praten of u vertoont ander gedrag of heeft andere gevoelens. De blijvende gevolgen worden pas duidelijk na een tijd van revalideren na een beroerte. Daarna begint een langdurig en vaak moeilijk proces om uzelf aan te passen en een nieuw evenwicht in uw leven te vinden.

Florence onderdeel zorgketen CVA

Florence maakt onderdeel uit van een speciale zorgketen binnen de regio Den Haag voor de zorg en behandeling van een beroerte (CVA) als een hersenbloeding, herseninfarct of TIA. Dat wil zeggen dat wij samenwerken met andere zorgprofessionals, onder wie huisartsen en specialisten op het gebied van beroertes. Daarmee zorgen wij er met elkaar voor dat de continuïteit en kwaliteit van uw zorg in elke fase worden gegarandeerd en u zo goed mogelijk zult revalideren.

Revalidatie en zorg na een beroerte in regio Rijswijk

Bij Florence kunt u na een beroerte revalideren in de regio Rijswijk. Onze verpleeghuis Westhoff in Rijswijk is gespecialiseerd in  revalidatie na een beroerte als een herseninfarct, TIA of hersenbloeding. Samen met u gaat een speciaal revalidatieteam aan de slag. Met elkaar gaan we kijken welke verbeteringen u kunt maken in uw geestelijk en lichamelijk functioneren.

Thuiszorg na een beroerte

Na uw revalidatie kunt u mogelijk weer terugkeren naar uw eigen huis. Florence ondersteunt u met de juiste zorg. Onze thuiszorg beschikt over CVA-verpleegkundigen  die u en uw familie verder kunnen begeleiden. De eventueel benodigde zorg ontvangt u van het thuiszorgteam. Ook wanneer u niet in het revalidatietraject komt, kunt u thuis worden bezocht door de CVA-verpleegkundige.

Wonen in een verzorgingshuis na een beroerte

Als het zelfstandig thuis wonen na een beroerte niet meer gaat, dan kunt u ook komen wonen in een van de verzorgings- en verpleeghuizen van Florence. Wij hebben locaties in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. U beschikt hier over een eigen appartement en krijgt de zorg die u nodig heeft.  

Meer informatie zorg na beroerte regio Rijswijk

Heeft u vragen over de zorg- en behandelingsmogelijkheden bij een hersenbloeding, herseninfarct of TIA, dan kunt u contact opnemen met Florence via 070 - 41 31 000 of via info@florence.nl. Zodra het revalidatie- of zorgtraject bij ons begint, krijgt u een persoonlijke coördinator toegewezen. Op deze manier heeft u één contactpersoon waarbij u en uw familieleden met al uw vragen gedurende het revalidatie- en zorgproces terechtkunnen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over een beroerte: hersenbloeding of herseninfarct 

De afkorting CVA staat voor de medische term Cerebro Vasculair Accident, vrij vertaald betekent dit 'een ongeluk in de hersenbloedvaten'. In de volksmond spreken we over een beroerte of een stroke. CVA is de verzamelnaam voor een hersenbloeding en een herseninfarct of TIA. De oorzaken zijn hierbij anders, maar de gevolgen zijn vrijwel identiek. Denkt u aan uitvalsverschijnselen als een verlamde arm, een scheve mond en moeilijk praten. Bij een CVA krijgt een deel van de hersenen opeens te weinig of geen zuurstof. Een beroerte heeft zichtbare en onzichtbare gevolgen. De ernst hangt af van de grootte en het deel van de hersenen dat is aangedaan.

 

  • Hersenbloeding: bij een hersenbloeding scheurt een bloedvat in de hersenen of knapt het open. Daardoor hoopt zich bloed op in de hersenen en raken hersencellen beschadigd.
  • Herseninfarct/TIA: bij een herseninfarct wordt een bloedvat afgesloten door een bloedstolsel of is een hersenbloedvaatje dichtgeslibd. Bij een kleine groep mensen kan het stolsel met medicijnen worden opgelost of mechanisch worden verwijderd. Wanneer de verschijnselen van een herseninfarct kort aanhouden, is er sprake van een TIA, een kortdurende verstopping van een bloedvat.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.