Dementie

Merkt u dat u problemen heeft met uw geheugen? Dan zou het kunnen dat u te maken heeft met een vorm van dementie.

Zorg en ondersteuning bij dementie | regio Den Haag (Delft, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar).

Specifieke zorg bij dementie regio Den Haag

Bij het ouder worden, kan het gebeuren dat u de greep op het leven verliest. U merkt wellicht dat u steeds vaker het gas vergeet uit te doen of u herkent mogelijk bekenden minder goed. Als de problemen met uw geheugen groter worden, dan zou het kunnen zijn dat u te maken heeft met een lichte of zwaardere vorm van dementie. Florence kan u bij dementie, in de regio Den Haag, begeleiden met specifieke zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning. Op die manier kunnen we er samen met u voor zorgen dat u zo lang mogelijk in uw eigen huis kunt blijven wonen. Wij bieden zorg en ondersteuning bij dementie in onder meer Rijswijk, Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

Casemanager voor ondersteuning bij dementie

Wanneer u ervoor kiest om u bij uw dementie door ons te laten begeleiden, dan krijgt u te maken met onze casemanager. De casemanager dementie is voor u en uw mantelzorgers het vaste aanspreekpunt en helpt u bij al uw vragen en problemen die met uw dementie te maken hebben. De casemanager geeft advies, begeleiding en voorlichting over dementie. De casemanager dementie bezoekt u thuis in de regio Den Haag en bekijkt welke problemen u ervaart en wat u aan zorg, verpleging, behandeling en ondersteuning nodig heeft. De casemanager heeft een specifieke opleiding gevolgd bij begeleiding bij dementie en kan ervoor zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen. Dat doet hij of zij door te regelen dat alles op rolletjes blijft lopen en uw mantelzorgers goed worden ondersteund. In veel gevallen kan daarmee een opname in een verpleeghuis worden uitgesteld en in sommige situaties zelfs worden voorkomen. Leest u meer over onze casemanagement.

Zorg bij dementie in combinatie met andere klachten

Wanneer uw dementie gepaard gaat met andere ernstige klachten, dan kan uw casemanager samen met u bespreken hoe u daarbij het beste kan worden ondersteund. Zo begeleidt Florence mensen die bij hun dementie te maken hebben met bijvoorbeeld agressief gedrag of een depressie. We maken hiervoor gebruik van de laatste wetenschappelijke inzichten. Ons doel is om u een thuis te bieden waar u met uw dementie volgens uw eigen dagritme zo prettig mogelijk kunt leven, thuis of in een van onze verzorgings- of verpleeghuizen.

Zorg aan huis bij dementie

Vanuit Florence zijn er bij dementie verschillende vormen van zorg en ondersteuning aan huis mogelijk in de regio Den Haag (Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar). Zo bieden wij huishoudelijke zorg voor het doen van diverse huishoudelijke taken als de was, het stofzuigen en het schoonmaken van uw toilet en badkamer. Heeft u persoonlijke verzorging nodig? Ook dat kan worden geregeld. Denkt u hierbij aan het aanreiken van medicijnen, het druppelen van uw ogen of wondverzorging. Wij kunnen uiteraard ook uw partner ondersteunen bij de zorg. Naast de thuiszorg kunt u, met een verwijzing van uw huisarts, voor gespecialiseerde behandeling terecht bij de Florence Ouderenpoli.

Dagbehandeling bij dementie in regio Den Haag

In Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunt u wanneer u dementie heeft, terecht op de dagbehandeling binnen onze verschillende dagactiviteiten- en ontmoetingscentra. Hier vinden dagelijks diverse leuke activiteiten plaats die u een zinvolle dagbesteding en daarmee structuur bieden. U wordt ondersteund en ontvangt, indien nodig, de noodzakelijke zorg. Door bij de dagbehandeling te komen, kunt u ook uw mantelzorgers even ontlasten. U kunt met uw casemanager altijd de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen bespreken.

Wonen met dementie regio Den Haag

Als het thuis wonen in een later stadium van uw dementie niet meer gaat, dan bieden wij diverse mogelijkheden. Binnen onze verpleeg- en verzorgingshuizen in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunt u met uw dementie komen wonen in een zorgzame en veilige omgeving. U heeft een eigen appartement binnen een kleinschalige zorgafdeling. Uw familieleden, vrienden en kennissen zijn natuurlijk altijd welkom om bij u langs te komen.   

Meer informatie zorg bij dementie in regio Den Haag

  • Voor meer informatie over ondersteuning en zorg bij dementie in Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunt u contact met ons opnemen. Dat kan via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Samen met u brengen we in kaart wat u nodig heeft om een zo prettig mogelijk leven te kunnen blijven leiden met de juiste ondersteuning, zorg en behandeling bij uw dementie.
  • Kijkt u ook eens op de website van Geheugensteunpunt Den Haag en omstreken. Dit is een website speciaal voor mensen met geheugenproblemen en dementie. Hier vindt u allerlei belangrijke en objectieve informatie over de diagnose dementie, zorg en ondersteuning, ontmoetingscentra en Alzheimer Cafés bij u in de buurt.
  • Annelore van Dalen-Kok, specialist ouderengeneeskunde, doet onderzoek naar pijn bij dementie. Lees haar verhaal.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over dementie

Bij dementie gaan de zenuwcellen in de hersenen kapot. Soms gaan niet de zenuwcellen zelf kapot, maar de verbindingen tussen de cellen. Door de afname van de cellen functioneren de hersenen steeds minder goed. In het begin van de ziekte vallen meestal de geheugenproblemen op. Later volgen er problemen met denken en taal en komen er mogelijk veranderingen in karakter en gedrag. Bij sommige mensen verloopt de achteruitgang heel snel, anderen kunnen nog jaren een vrij normaal leven leiden. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.