Drukwonden

Decubitus houdt in dat u te maken heeft met drukwonden. Florence is gespecialiseerd in wondverzorging.

Decubites | Wondverzorging | Delft, Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar

Behandeling decubitus in Den Haag en omgeving

Decubitus heeft een flinke impact op uw kwaliteit van leven, omdat het pijnklachten geeft. Bovendien krijgt u vaak rust voorgeschreven om de wonden te ontlasten. In onze woonzorgcentra besteden we veel aandacht aan het voorkomen van decubitus. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van deze aandoening. Als u te maken heeft met een druk- of doorligwond, dan kunt u terecht bij onze wondverpleegkundigen

Meer informatie decubitus regio Den Haag

Voor vragen en advies over decubitus kunt u terecht bij onze wond- en decubitusverpleegkundigen. Florence levert zorg in Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. De zorg vindt plaats bij u thuis of binnen een van onze woonzorgcentra. U kunt een afspraak maken via info@florence.nl en via 070 - 41 31 000.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over decubitus: beschadiging van de huid

Decubitus, ook wel drukwond, doorligwond of doorliggen genoemd, is een beschadiging van de huid die vaak voorkomt bij mensen die langdurig in een houding blijven zitten of liggen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat u veel op bed ligt of in een rolstoel zit. Ook mensen met ernstig overgewicht kunnen kampen met decubitus. Drukwonden ontstaan meestal op de huid waar botten uitsteken, zoals de heupen, de schouderbladen of het stuitje. De huid wordt daar als ware gemangeld tussen het bot en het bed of een stoel. Door de druk ontstaat er plaatselijk zuurstoftekort in de huid en het onderhuidse bindweefsel. Als dat tekort aanhoudt, gaat het weefsel dood, met een (diepe) wond tot gevolg. 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.