Longaandoeningen: COPD en astma

Longaandoeningen kunnen uw leven ernstig belemmeren. Met onze behandeling en begeleiding kan het makkelijker worden.

Longaandoeningen: COPD (longemfyseem en chronische bronchitis) en astma | Den Haag | Florence

Zorg en behandeling bij longaandoeningen 

Kortademigheid. Niet alleen bij inspanning, maar soms ook als u gewoon rustig zit. Als u last heeft van COPD (longemfyseem of chronische bronchitis) of astma, dan kan deze longaandoening uw leven flink ontregelen. Een boodschap doen, de trap oplopen of iets simpels als wassen of aankleden, kan u volledig uitputten. Florence is gespecialiseerd in de behandeling van longaandoeningen als COPD en astma. We hebben een speciaal dagbehandeling en binnen ons revalidatiecentrum Westhoff in Rijswijk kunt u revalideren na een longaanval bij COPD.

Longzorg aan huis regio Den Haag

Onze longverpleegkundigen kunnen met advies en begeleiding uw leven makkelijker en prettiger maken. U ontvangt de begeleiding bij u thuis. De longverpleegkundigen kunnen u adviseren over hoe u bijvoorbeeld met uw longaandoening om kunt gaan en hoe u zo effectief mogelijk uw medicijnen kunt inhaleren. Rookt u en overweegt u te stoppen? Dan kunnen onze longverpleegkundigen u begeleiden bij het stoppen. Als u in huis last heeft van van (allergische) prikkels die uw luchtwegklachten verergeren, dan kunt u ook advies krijgen over uw woonsituatie. Ook werken onze longverpleegkundige met zorg op afstand. U doet thuis zelf de metingen. De longverpleegkundigen kunnen op afstand uw gezondheid in de gaten houden en u coachen hoe u met uw COPD kunt omgaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een longverpleegkundige via longverpleegkundigen@florence.nl.

Ziekenhuisopname voorkomen bij longaandoeningen

Florence heeft voor mensen met een longaandoening als COPD en astma ook een speciaal reactiveringsprogramma ontwikkeld. Het doel is om hiermee een ziekenhuisopname te voorkomen. Dit kan door een verdere achteruitgang door de longaandoening zoveel mogelijk tegen te gaan. COPD, astma, longemfyseem of chronische bronchitis zijn weliswaar longaandoeningen waar u niet meer vanaf komt, maar in heel veel gevallen kunt u, door u aan een aantal regels te houden, toch een vrij normaal leven leiden. We zorgen met elkaar voor letterlijk meer lucht en daarmee voor een prettiger leven. U komt in aanmerking voor ons reactiveringsprogramma als u een chronische longaandoening heeft én de klachten de laatste tijd zijn toegenomen. 

Behandeling longaandoening in Den Haag en Rijswijk

Het reactiveringsprogramma vindt plaats op de dagbehandeling van revalidatiecentrum Westhoff in Rijswijk. Beide dagbehandelingen bieden hetzelfde programma. U kunt dus zelf kiezen waar u het programma volgt. Afhankelijk van de begeleiding die u al krijgt, duurt uw deelname aan het programma zes tot acht weken. Tijdens die weken wordt u twee tot drie keer per week een volledige dag of dagdeel op de dagbehandeling verwacht. U werkt samen met een team van behandelaars aan uw conditie en ontvangt ondersteuning bij acceptatie van uw ziekte en de prognose. Op de dagbehandeling krijgt u voorlichting van en begeleiding bij uw medicatiegebruik van een longverpleegkundige. Daarnaast worden uw bloeddruk en zuurstofwaarden van het bloed gemeten en u wordt behandeld door onder anderen de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist, de psycholoog, de maatschappelijk werker en/of de diëtist. Ook bekijken we welke aanpassingen in huis en hulpmiddelen uw leven aangenamer kunnen maken. 

Meer informatie longaandoeningen regio Den Haag

Heeft u een longaandoening en wilt u met begeleiding en behandeling proberen uw leven makkelijker te maken, dan kunt u hiervoor terecht bij Florence in de regio Den Haag. U kunt deelnemen aan het longreactiveringsprogramma als u een indicatie heeft van het Centrum indicatiestelling zorg (Ciz). Voor meer informatie en aanmelding voor begeleiding en behandeling door onze longverpleegkundigen, kunt u contact opnemen via 070 - 41 31 000 en via info@florence.nl.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over longaandoeningen

Longaandoeningen zijn een van de meest voorkomende medische aandoeningen in de wereld. Ook in Nederland lijdt een groot aantal mensen aan een longziekte.

 

  • COPD: wanneer u COPD heeft, ademt u moeilijker doordat uw longen zijn beschadigd. U heeft minder zuurstof. COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.
  • Chronische bronchitis: bij deze longaandoening zijn de vertakkingen van uw luchtpijp blijvend ontstoken. Deze vertakkingen heten de bronchiën. Door de ontstekingen produceren uw slijmvliezen meer slijm dan normaal. U bent daardoor benauwd en u hoest. Doordat het slijmvlies dikker is, is de doorstroming van lucht moeilijker. Het ademen wordt daardoor moeilijker.
  • Longemfyseem: bij longemfyseem gaan er steeds meer longblaasjes stuk die juist zorgen voor de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide. Longblaasjes die zijn beschadigd, herstellen niet meer. Hoe meer longblaasjes beschadigd raken, hoe moeilijker het ademen wordt. Door uw longemfyseem bent u misschien benauwd of moet u soms naar lucht happen.
  • Astma: wanneer u astma heeft, dan heeft u een blijvende ontsteking aan uw longen. De klachten kunnen verergeren door contact met (allergische) prikkels. De ontstekingen veroorzaken klachten, als benauwdheid en hoesten.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.