Verwardheid en geheugenproblemen

Bent u verward of merkt u dat u dingen vergeet? Of maakt u zich zorgen over een familielid? Florence doet onderzoek en adviseert.

Plotselinge verwardheid of geheugenproblemen | zorg en behandeling regio Den Haag | Florence

Vragen bij verwardheid en geheugenproblemen

Wanneer u een specifieke zorgvraag heeft op het gebied van uw geheugen of uw zelfredzaamheid, dan kunt u hiervoor bij onze specialisten terecht. Ook als u zelf merkt dat u vergeetachtig wordt, soms in de war bent of wanneer normale dagelijkse handelingen niet meer vanzelf gaan, dan is het goed om Florence te laten onderzoeken wat de oorzaak is van die problemen en wat u daartegen kunt doen. U kunt zich hiervoor bij uw huisarts laten doorverwijzen naar de Florence Ouderenpoli. Onze ouderenpoli biedt u een laagdrempelige manier om uzelf te laten onderzoeken door specialisten, zonder daarvoor naar het ziekenhuis te moeten. Onze specialist ouderengeneeskunde en gespecialiseerde psychologen doen zo nodig onderzoek bij u thuis, leggen u uit wat er al dan niet aan de hand is en geven u, uw partner en uw huisarts advies over wat u kunt doen om de problemen tegen te gaan.

Florence Ouderenpoli: diagnose geheugenproblemen

Met de Florence Ouderenpoli worden specialistische onderzoeken, zoals geriatrisch medisch onderzoek of uitgebreid neuropsychologisch onderzoek, gewoon bij u thuis, op een locatie van Florence of bij u in de wijk uitgevoerd. U hoeft dus niet naar het ziekenhuis om uw verwardheid of geheugenproblemen te laten onderzoeken. Florence brengt voor u in kaart wat de oorzaak, aard en ernst zijn van de door uzelf ervaren problemen. Op basis van ons onderzoek leggen wij u vervolgens uit wat er aan de hand is. Daarnaast geven wij u tips en adviezen over hoe u zo lang mogelijk en zo goed mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Heeft u al een diagnose dementie? U kunt die diagnose desgewenst bij ons opnieuw laten beoordelen om u verder te laten adviseren wat uw mogelijkheden zijn en hoe u zich daar zo goed mogelijk op kunt aanpassen. Het passend advies dat u krijgt, delen wij met uw huisarts. Na ons onderzoek en advies valt u weer onder de medische verantwoordelijkheid van uw huisarts.Zorg en behandeling bij verwardheid en geheugenproblemen

Specialisten staan voor u klaar bij verwardheid

Via onze Florence Ouderenpoli staan wel andere specialisten voor u klaar om u te ondersteunen bij uw verwardheid of geheugenproblemen. Zo kan bijvoorbeeld, als dat nodig blijkt, een casemanager, een wijkverpleegkundige of een vrijwillige hulpverlener worden ingezet. Heeft u intensieve zorg nodig, dan kunnen wij u vanuit onze Florence Ouderenpoli verder ondersteunen en ervoor zorg dat u de juiste zorg ontvangt. U kunt ook tijdelijk bij Florence verblijven (eerstelijnsverblijf) als u bijvoorbeeld door een medische oorzaak tijdelijk niet voor uzelf kunt zorgen, of als uw mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is.

Meer informatie zorg bij verwardheid regio Den Haag

Als u te maken heeft met verwardheid of geheugenproblemen en als u wilt weten wat er aan de hand is, dan is de Florence Ouderenpoli er voor u. U kunt gebruikmaken van de Florence Ouderenpoli met een verwijzing van uw huisarts. Daarna kunt u, of uw huisarts, met ons een afspraak maken via ouderenpoli@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Het telefoonnummer voor verwijzers is: 070 - 41 31 006. De Florence Ouderenpoli is er voor de gehele regio: Den Haag, Rijswijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Over plotselinge ernstige verwardheid (delier).

Plotselinge ernstige verwardheid wordt ook wel een delier of een delirium genoemd. De verwardheid kan ontstaan door een ziekte, een operatie, een ongeval of het gebruik van medicijnen. De aandoening kan op elke leeftijd voorkomen, maar ouderen hebben een verhoogde kans. Als er sprake is van een delier, wordt er gezocht naar de lichamelijke oorzaak of oorzaken en wordt er geprobeerd deze te behandelen.

Andere oorzaken van geheugenproblemen

Geheugenproblemen kunnen ook voorkomen bij normale ouderdom, oververmoeidheid, somberheid, stress, lichamelijke conditieproblemen of problemen met voeding, vitaminegebrek, dementie en andere hersenziekten of hersenstoornissen en bij psychiatrische problemen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.