Ziekte van Parkinson

Wanneer u de ziekte van Parkinson heeft, kan Florence veel voor u betekenen, thuis of binnen onze zorglocaties.

Zorg en behandeling Parkinson in regio Den Haag en Rijswijk | Florence

Zorg en behandeling Parkinson in regio Den Haag

De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende neurologische aandoening. In Nederland zijn er 40.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Door de vergrijzing is de verwachting dat dit aantal verder toeneemt, tot 90.000 mensen in 2025. Florence bereidt zich verder voor op deze ontwikkelingen en streeft ernaar om de best mogelijke zorg en behandeling te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson.

Kijken naar mogelijke zorg bij Parkinson

Binnen de woonzorglocaties van Florence werken verschillende specialisten die geschoold zijn bij ParkinsonNet, een landelijke organisatie voor professionals en mensen die de ziekte van Parkinson hebben. Onder anderen de specialist Ouderengeneeskunde, de ergotherapeut, de logopedist, de diëtiste, de psycholoog en de maatschappelijk werker maken onderdeel uit van het multidisciplinair team van Florence dat voor u klaarstaat als bij de u de ziekte van Parkinson is vastgesteld. Het team denkt met u en uw familieleden en mantelzorgers mee over hoe u met de ziekte van Parkinson zo lang en goed mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Wanneer het thuis wonen, ondanks de ondersteuning en zorg, niet langer gaat, kunt u komen wonen binnen een van de woonzorglocaties van Florence in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten of Wassenaar.

Dagbehandeling voor mensen met Parkinson

Als u nog wel thuis kunt blijven wonen, dan kunt u voor extra ondersteuning gebruikmaken van de dagbehandeling die is gevestigd in revalidatiecentrum Westhoff in Rijswijk. Ook hier kunt u rekenen op medische zorg van onder anderen fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen. Tussen de behandelingen door kunt u deelnemen aan het activiteitenprogramma en ontmoet u andere mensen.

Wonen binnen een verpleegafdeling met Parkinson 

Als het wonen door de ziekte van Parkinson niet langer meer gaat, ook niet met de ondersteuning van de professionele zorg en uw mantelzorgers, dan kunt u besluiten om te komen wonen binnen een van onze verpleegafdelingen voor lichamelijke of psychogeriatrische problematiek. Florence biedt deze vorm van wonen in de hele regio Den Haag.

Meer informatie zorg Parkinson regio Den Haag

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van zorg en behandeling bij de ziekte van Parkinson in de regio Den Haag, neemt u dan contact met ons op. Dat kan via info@florence.nl en via 070 - 41 31 000. Wij brengen graag samen met u in kaart wat er nodig is om zo goed en zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Over de ziekte van Parkinson

Bij mensen met de ziekte van Parkinson ontstaat er een tekort aan het stofje dopamine in het diepgelegen deel van de hersenen. In dit gebied gaan de hersencellen door onbekende oorzaak kapot, waardoor er een tekort aan de neurotransmitter dopamine ontstaat. Als 80 procent van de hersencellen stuk is, ontstaan de verschijnselen van de ziekte van Parkinson: algehele stijfheid, bewegingsarmoede en trillen van armen en benen. Vaak treden ook geheugenproblemen op. De klachten verergeren in de loop van de jaren. De ziekte is niet te genezen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.