Adegeest officieel geopend door commissaris van de Koning

23-11-2015
Adegeest officieel geopend door commissaris van de Koning

Het nieuwe woonzorgcentrum Adegeest aan de Bachlaan 21 van Florence in Voorschoten is donderdag 19 november officieel geopend door commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit. De opening werd bijgewoond door de burgemeester van Voorschoten, andere vertegenwoordigers van de gemeente, de bewoners, de medewerkers, vrijwilligers en de direct omwonenden van Adegeest.

 

Inspelen op veranderingen in de ouderenzorg 

Bij binnenkomst in Adegeest werden de commissaris van de Koning en alle aanwezigen toegezongen door leerlingen van de Nutsschool, de directe buren van Adegeest. Jim van Geest, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelde over de veranderingen in de ouderenzorg en de visie van Florence. Waarmee hij duidelijk maakte dat Adegeest een woonzorgcentrum is van de toekomst, waar wonen en zorg gescheiden zijn en waarbij Adegeest onderdeel uit maakt van de wijk. Die woorden werd bekrachtigd door burgemeester Jeroen Staatsen die duidelijk maakte dat Adegeest een belangrijke rol speelt bij het ouder worden in zijn gemeente.


Fotocollage van Adegeest

Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit verrichtte vervolgens zijn openingshandeling samen met drie bewoners van Adegeest: de 100-jarige mevrouw Weststrate, de bijna 100-jarige mevrouw Van Os en mijnheer Tjalma, lid van de Cliëntenraad. De opening bestond uit het onthullen van een prachtige fotocollage van Adegeest. Van de gemeente kreeg Florence een portret van het koninklijk gezin cadeau. De Cliëntenraad van Adegeest gaf vier ingelijste prenten van Adegeest door de eeuwen heen. Die prenten zijn gebruikt voor de fotocollage. Na de openingshandeling vond er een gezellige receptie plaats en maakten vele geïnteresseerden gebruik van de rondleidingen die werden aangeboden om het gehele woonzorgcentrum te bekijken.

 

Mooie afsluiting na intensieve periode

De officiële opening van Adegeest was een mooie afsluiting van een lange en intensieve periode van verblijven op een tijdelijke locatie en de verhuizing naar de nieuwe locatie. De bewoners verhuisden in augustus van tijdelijke locatie aan De Zeven Provinciën naar het nieuwe onderkomen aan de Bachlaan. Adegeest beschikt over 41 twee- en driekamerappartementen. Mensen met een thuiszorgindicatie huren deze appartementen. Daarnaast zijn er 52 plaatsen waar intensieve zorg wordt verleend aan mensen met dementie en mensen met een zware lichamelijke zorgvraag. De verschillende faciliteiten in het centrale deel van het nieuwe woonzorgcentrum, als een restaurant, een dagactiviteitencentrum en een kapsalon, zijn niet alleen voor de bewoners, maar ook voor alle wijkbewoners bestemd. Adegeest is daarmee hét nieuwe sociale middelpunt van Voorschoten.

 

Kijk voor een uitgebreide fotoreportage op www.facebook.com/florencezorg

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.