Alzheimer Café 30 januari

Mensen met dementie veranderen in hun gedrag.

Alzheimer Café Rijswijk over achterdocht en zwerfgedrag

Thema

Waar komt dit gedrag vandaan? Waarom gedraagt iemand zich zo? En hoe kun je hier het beste mee omgaan? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 30 januari staat in het teken van het thema ‘Van achterdocht tot zwerfgedrag’. 

Psycholoog als gastspreker 

Tijdens de bijeenkomst komt Frans Hoogeveen, psycholoog bij Florence, meer vertellen over het veranderende gedrag bij mensen met dementie. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 56 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het eerstvolgende Alzheimer Café Rijswijk vindt plaats op 27 februari en staat in het teken van het thema ‘Slaap lekker’ en gaat over hoe je goed kunt blijven slapen met dementie.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.