Alzheimer Café over verkeersveiligheid

Alzheimer Nederland zal vertellen over verkeersveiligheid.

Alzheimer Café Rijswijk over verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Verkeersdeelname wordt lastig na de diagnose dementie. Met name autorijden is een complexe taak die bij matige of ernstige dementie niet meer mogelijk is. Wanneer is het onverantwoord, wat zijn de wettelijke regels en hoe zit het met de verzekering? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord in het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 30 april aanstaande.

Tijdens de bijeenkomst komt Josine van der Poel, medewerker dialoog & landelijke hulp van Alzheimer Nederland, meer vertellen over verkeersveiligheid en mensen met dementie. Jan Oosterling, manager Zorg dagactiviteiten bij Florence, is gespreksleider van het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 00 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.