Alzheimer Café Rijswijk ‘dementie’

Als je partner dementie heeft, verandert er veel.

Alzheimer Café Rijswijk ‘dementie’

Relatie met je naaste

Niet alleen voor hem of haar, maar ook voor de mantelzorger. Want wat betekent het om te leven met iemand met dementie? Hoe ga je om met deze veranderingen? In welke zin verandert je relatie met je naaste? En hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt? Over deze en andere vragen wordt op dinsdag 27 maart gesproken in het Alzheimer Café Rijswijk.

De invloed van dementie op Mantelzorger

Marjan Corbeek is gespreksleider van het Alzheimer Café. Te gast deze avond zijn een mantelzorger en mantelzorgconsulente Manon van Oostenbrugge van Stichting Welzijn Rijswijk. Zij vertellen meer over de invloed die dementie heeft op de mantelzorger en hoe die hier het beste mee om kan gaan.

Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 56 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.