Alzheimer Café Rijswijk ‘herinneringen’

Deze keer staat het thema ‘De kracht van herinneringen’ centraal.

Alzheimer Café Rijswijk ‘De kracht van herinneringen’

Herinneringen

Mensen met dementie praten graag over vroeger, omdat juist de herinneringen uit hun jongere jaren het langst bewaard blijven. Het ophalen van positieve herinneringen is heel belangrijk in contact met mensen met dementie. Het doet een beroep op wat men nog wél weet en kan en geeft zelfvertrouwen. Annemarie Bolder van Ergoworld is sprekers tijdens deze avond en zal nader ingaan op dit thema. Zij verzorgt trainingen en workshops over dit onderwerp. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

Tijd en locatie Alzheimercafé

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 29 januari plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 00 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.