Alzheimer Café Rijswijk: Hoe kom je de dag door met dementie?

16-11-2018
Alzheimer Café Rijswijk: Hoe kom je de dag door met dementie?

Hoe komt iemand met dementie de dag door? Wat kan daarbij helpen? En hoe kan een mantelzorger daarbij ondersteunen? Tijdens het Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 27 november staat het thema ‘De dag door met dementie’ centraal. Danielle Liebrechts en Marijke van der Nagel, casemanagers, zijn sprekers tijdens deze avond en zullen ingaan op vragen rondom dit thema. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

 

Tijd en locatie Alzheimer Café

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 27 november plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

 

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 00 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

 

Over het Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.