Alzheimer Café Rijswijk over een zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie

18-1-2016
Alzheimer Café Rijswijk over een zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie

Welke mogelijkheden zijn er voor dagbesteding voor mensen met dementie? Waarom is het zo belangrijk om een zinvolle dagbesteding te hebben? Wat is het verschil tussen een dagbehandeling, een dagverzorging, een dagopvang en een ontmoetingscentrum? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 26 januari staat in het teken van een zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie.

 

Gastspreker van expertisecentrum Westhoff

Tijdens de volgende bijeenkomst komt Wilma de Vroet, medewerkster van de dagactiviteiten Oranje Nassauhoff in expertisecentrum Westhoff van Florence, vertellen over de dagbesteding. Zij informeert over de activiteiten die er plaatsvinden, hoe mensen met dementie in aanmerking komen voor de verschillende vormen van dagbesteding en welke mogelijkheden er nog meer zijn. Marjan Corbeek, psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

 

Tijd en locatie Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 26 januari plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op 23 februari en gaat over ‘ondersteuning thuis’.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.