Beweegtuin woonzorgcentrum De Mantel gaat zorgen voor een gezonde leefstijl én contact

5-7-2016
Beweegtuin woonzorgcentrum De Mantel gaat zorgen voor een gezonde leefstijl én contact

Bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor ouderen. Door in beweging te zijn, blijven ouderen fitter en actiever en het bewegen draagt bij aan hun welzijn en kwaliteit van leven. Om die redenen is bij woonzorgcentrum De Mantel van Florence een zogenoemde Beweegtuin gerealiseerd. Die wordt op donderdag 3 september officieel geopend door niemand minder dan Olga Commandeur.

 

Beweegtoestellen voor heel Voorburg

De oud-atlete en presentatrice van het dagelijkse televisieprogramma ‘Nederland in Beweging’ opent op 3 september om 14.45 uur samen met twee (wijk)bewoners de Beweegtuin van De Mantel aan de Klaverweide 54 in Voorburg. Olga Commandeur en de bewoners gaan laten zien hoe fijn, belangrijk en makkelijk bewegen is dankzij deze nieuwe faciliteit. Iedereen die bij de opening aanwezig is, kan direct meebewegen. Ook legt Olga Commandeur uit hoe de beweegtoestellen werken die in de tuin staan. Aansluitend kan er worden genoten van een gezond hapje en drankje.

Eenvoudig te bedienen toestellen

De Beweegtuin van De Mantel bestaat uit een aantal speciaal ontwikkelde beweegtoestellen die door bewoners én wijkbewoners eenvoudig te gebruiken zijn. De tuin wordt nog dit jaar omheind, zodat ook mensen met dementie in een veilige omgeving kunnen bewegen. De Beweegtuin is mogelijk gemaakt dankzij Florence Wenst die diverse sponsoren (LVC, RKWO en Fond 1818) bereid vond. Het bewegen draagt bij aan een gezondere leefstijl. Door oefeningen te doen wordt ook de balans, de coördinatie en de spierkracht versterkt. De angst voor vallen neemt af. Onderzoek toont aan dat ouderen zich zelfverzekerder voelen, met meer vertrouwen bewegen en dat de kans op dementie wordt verkleind door te bewegen. Wanneer er al sprake is van dementie, dan kan door in beweging te zijn, het proces worden vertraagd. Naast de beweegfunctie heeft de Beweegtuin ook een sociale functie: tijdens het bewegen ontmoeten bewoners en wijkbewoners elkaar.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.