Bewegen met Florence: doe mee aan de Maand van de Vitaliteit

8-6-2016
Bewegen met Florence: doe mee aan de Maand van de Vitaliteit

Bewegen is goed voor de gezondheid. Bewegen zorgt voor een verhoging van de hartslag en dat zorgt er voor dat de spieren en de hersenen beter worden doorbloed. Wie beweegt, krijgt soepelere spieren. Bewegen helpt ook om overgewicht tegen te gaan, het zorgt daarnaast voor een betere balans en coördinatie wat vallen kan tegengaan. Bewegen verkleint ook de kans op dementie.

 

Haagse Maand van de Vitaliteit

Florence doet in oktober dan ook graag mee aan Haagse Maand van de Vitaliteit die in het teken staat van ‘Senioren in beweging’. Doelstelling van deze speciale maand is om 60-plussers letterlijk in beweging te krijgen. Dit gebeurt door ouderen vanuit verschillende organisaties goed te informeren over de mogelijkheden van bewegen. Die zijn vaak groter dan iemand denkt: ook mensen met een beperking kunnen aangepast bewegen. Wie beweegt, blijft vitaler van lichaam en geest en dat is zeker in een tijd waarin meer wordt gevraagd van de zelfredzaamheid van ouderen, heel belangrijk.

 

 

Vele sportieve en creatieve activiteiten 

Binnen de gemeente Den Haag wordt in de Maand van de Vitaliteit van alles georganiseerd. Zo ook door Florence. Op verschillende Florence-locaties worden allerlei activiteiten gehouden. Hiermee kan iedereen vrijblijvend kennismaken, nieuwe ervaringen opdoen en andere mensen ontmoeten. Binnen Florence zijn er vele mogelijkheden om in beweging te komen. In beweging komen betekent overigens niet altijd een enorme sportieve prestatie leveren: bewegen kan ook een middagje sjoelen zijn of lekker tekenen. U kunt ook in uw eigen tempo meedoen aan een cursus tai chi, bewegen op muziek of onder begeleiding fitnessen. Thuis bewegen is ook mogelijk.

 

Activiteiten op diverse locaties van Florence 

Tijdens de Maand van de Vitaliteit vinden er op de volgende locaties diverse activiteiten plaats. U kunt per locatie bekijken wat er te doen is:

 

Woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10

Woonzorgcentrum CoornhertCentrum aan het Erasmusplein 87

Woonzorgcentrum Wijndaelercentrum aan de Catharina van Rennesstraat 8

Woonzorgcentrum Jonker Frans aan het Newtonplein 100

Woonzorgcentrum Oostduin aan de Goetlijfstraat 5

Woonzorgcentrum Loosduinse Hof aan het Glenn Millerhof 5

Diverse locaties in het Laakkwartier

 

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.