Bezoek is mogelijk tijdens lockdown

De bewoners van de Florence-locaties kunnen tijdens de huidige lockdown bezoek blijven ontvangen.

Bezoek is mogelijk tijdens lockdown

Welzijn, veiligheid en gezondheid voorop

Florence heeft hiervoor wel duidelijke afspraken gemaakt met de naasten. Alle afspraken zijn passend bij de maatregelen die in Nederland gelden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het welzijn, de veiligheid en de gezondheid van de cliënten en de medewerkers staan daarbij voorop.

Een bezoekmoment per dag

Florence is blij dat met deze afspraken bezoek mogelijk blijft. Sociaal contact is  heel belangrijk, zeker voor bewoners van onze zorglocaties. Met de afspraken wordt het bezoek beperkt tot dagelijks één bezoekmoment per cliënt. Het bezoek mag uit maximaal twee mensen bestaan en is alleen mogelijk na reservering.

Alternatief voor kerstdiner

De gezamenlijke kerstdiners op de locaties kunnen dit jaar niet doorgaan. Wel is er een alternatief: elke cliënt kan met maximaal één naaste gebruikmaken van een high tea-mand op de eigen kamer. Er is besloten om bij deze gelegenheid maar één naaste toe te laten, omdat er bij het nuttigen van de high tea geen mondkapje wordt gedragen. Ook is de ruimte niet groot genoeg om met meer mensen aan de geldende 1,5 meter afstand te houden.