Met Burendag schittert buurvrouw Florence even extra

21-9-2015
Met Burendag schittert buurvrouw Florence even extra

Ook dit jaar is het weer nationale Burendag en die dag wil Florence niet zomaar voorbij laten gaan. Logisch, want de diverse woonzorglocaties van Florence in de regio zijn niet alleen bedoeld voor de bewoners en cliënten, maar juist óók voor de buren. Met die reden is er op verschillende Florence-locaties op zaterdag 26 september weer van alles te beleven.

 

Burendag in Rijswijk

Zo wordt er in Rijswijk bij woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62 tussen 14.00 en 15.00 uur een bijzondere workshop gehouden: ‘Walking Voetbal’. Deze wordt gegeven door de oud-sterspelers van ADO. ‘Walking Voetbal’ is een aangepaste vorm van de sport waarbij niet mag worden gerend. Daarmee krijgen ouderen die door fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Kijk voor meer informatie: Burendag in Rijswijk.

 

Burendag in Loosduinen
De Florence-locaties Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10, Loosduinse Hof aan het Glenn Millerhof 5 en Wijndaelercentrum aan de Catharina van Rennesstraat 8 vieren tijdens Burendag een gezamenlijk feestje. Tussen de drie woonzorgcentra pendelen busjes. Zo kunnen bezoekers alle activiteiten meemaken. Bij Houthaghe is er de hele dag een high tea, in Loosduinse Hof worden tapashapjes geserveerd en in Wijndaelercentrum zijn gezonde broodjes verkrijgbaar. Daarnaast zijn er diverse activiteiten als een rommelmarkt, muziek, workshops en een puzzeltocht.

Bij woonzorgcentrum Duinhage aan De Savornin Lohmanlaan 202 wordt een uitgebreid Gezondheidsplein ingericht. Hier kunnen mensen terecht voor onder meer een rollatorcheck door Florence en de Harting-Bank, een gratis hoormeting van Beter Horen, een proeverij van maaltijdleverancier Gewoon Lekker Thuis, een kennismaking met de fitnessapparatuur van Florence Fit of een massage van Pur Senang. Het Gezondheidsplein is tussen 10.30 en 15.00 uur te bezoeken. Kijk voor meer informatie: Burendag in Loosduinen.

 

Burendag in Haagse Hout

In Oostduin aan de Goetlijfstraat 5 kunnen wijkbewoners tussen 14.00 tot 15.30 uur meedoen aan ‘Bake my Day’. Dat houdt in dat zij (en de andere deelnemers) wat lekkers meenemen naar de Brasserie en Florence voor de koffie en thee zorgt tijdens deze gezellige ontmoeting. Bij expertisecentrum Mariahoeve vindt onder meer een rommelmarkt plaats. Kijk voor meer informatie: Burendag in Haagse Hout

 

Burendag in Escamp
Buren van het CoornhertCentrum aan het Erasmusplein 87 kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur meedoen aan diverse creatieve workshops en kennismaken met de verenigingen die binnen het centrum actief zijn. Tijdens Burendag krijgen de bezoekers gratis koffie en thee en een lekkere kop soep uit eigen keuken. Kijk voor meer informatie: Burendag in Escamp.

 

Pre-Burendag In het Regentesse-/Valkenboskwartier

In het Regentesse-/Valkenboskwartier houdt Florence in woonzorgcentrum Jonker Frans al op vrijdag 25 september tussen 14.00 en 17.00 uur een pre-Burendag. Aan het Newtonplein 100 is een informatiemarkt waarin een groot aantal organisaties, onder meer Middin en het Wijkteam Regentes, zich voorstellen. Daarnaast is er een vrijwilligersmarkt en worden de nieuwe beweegtoestellen op het plein officieel in gebruik genomen. Kijk voor meer informatie: Burendag in het Regentesse-/Valkenboskwartier.

 

Binding met de buren
Florence vindt het belangrijk om elk jaar iets op of rond Burendag te doen. Het is een extra mogelijkheid om aan de directe omgeving te laten zien, wat Florence kan betekenen. Zo zet Florence elke dag bewust in op binding met de buren. De meeste woonzorgcentra van Florence hebben bijvoorbeeld een restaurant waar wijkbewoners van harte welkom zijn. Er zijn ontmoetingscentra, vele dagactiviteiten en de huisverpleegkundigen van Florence staan altijd klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van zorg, welzijn en gezondheid. Florence probeert het sociaal middelpunt te zijn in de wijken en mensen altijd een eigen keuze te bieden. Daarmee probeert Florence de zelfredzaamheid van mensen te vergroten en vereenzaming tegen te gaan.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.