florence labels

Wonen met of zonder zorgindicatie

Wonen in CoornhertCentrum | Escamp | Florence

In CoornhertCentrum van Florence kunt u wonen met of zonder zorgindicatie. Met een zorgindicatie biedt CoornhertCentrum zorg aan mensen met lichamelijke klachten of lichte dementie. Zonder zorgindicatie huurt u uw appartement in CoornhertCentrum van Woonzorg Nederland en kunt u, indien nodig, thuiszorg inschakelen.


Over wonen in CoornhertCentrum

Wonen in CoornhertCentrum houdt in dat u woont in een warme, open omgeving met uw eigen persoonlijke vrijheid. Het woonzorgcentrum kent een humanistische inslag: open, tolerant en respectvol. Uw persoonlijke keuzes staan centraal. U heeft de regie over uw eigen leven en beslist zelf wat u wilt en nodig heeft. CoornhertCentrum beschikt ook over een Turkse woonzorgafdeling speciaal voor moslim-ouderen.

 

Eigen appartement met eventuele zorg

In CoornhertCentrum heeft u uw eigen ruime en comfortabele appartement, voorzien van een keuken en badkamer met douche en toilet. Bent u samen, dan zijn er ook appartementen met twee kamers beschikbaar. In uw appartement heeft u alle gelegenheid om op uw eigen manier te leven, uw dag in te delen en uw bezoek te ontvangen. In Coornhertcentrum zijn dag en nacht professionele medewerkers aanwezig. In geval van nood kunt u via een alarmeringsknop een deskundige medewerker oproepen. Onze huismeester houdt toezicht op het gebouw en de omgeving en zorgt ervoor dat de openbare ruimten niet alleen veilig maar ook schoon zijn. U heeft daarnaast diverse faciliteiten en activiteiten tot uw beschikking.

 

Directe omgeving CoornhertCentrum

U vindt CoornhertCentrum in de wijk Moerwijk aan het Erasmusplein 87 in Den Haag. De entree bevindt zich aan de Joan Blasiusstraat. Het groene en ruim opgezette Zuiderpark is op loopafstand. In de buurt is altijd wat te doen en winkels en openbaar vervoer zijn dichtbij.

 

Kosten van wonen zonder zorgindicatie

De appartementen worden verhuurd door Woonzorg Nederland. De kosten van de huur van een appartement zijn afhankelijk van de grootte van het appartement. Het aanvragen van huursubsidie is mogelijk. Of u deze krijgt, is onder meer afhankelijk van uw jaarinkomen en uw eigen vermogen. Het afnemen van een maandelijks basispakket is verplicht. In het basispakket zit onder andere dertien keer een driegangenmenu, een woonzorgconsulent voor al uw vragen, 24-uursalarmering en een slaapwacht voor de nacht. Met de servicekosten betaalt u een voorschot voor gas, water en elektriciteit in zowel uw eigen appartement als in de algemene ruimten. Ook betaalt u onder andere voor de aanwezigheid van de huismeester, het schoonhouden van algemene ruimten, de raambewassing buiten en het tuinonderhoud. U vindt een overzicht van de kosten in de prijslijst van wonen in CoornhertCentrum. 

 

Kosten van zorg bij wonen en zorg gescheiden

De eventueel door u benodigde zorg in het CoornhertCentrum betaalt u apart, bijvoorbeeld via de Zorgverzekeringswet, de Wet op Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of uit eigen middelen.

 

Meer informatie over wonen in CoornhertCentrum

Bent u nieuwsgierig geworden naar het wonen in CoornhertCentrum? U bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Onze servicebalie is elke werkdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend. Wilt u een uitgebreide rondleiding door CoornhertCentrum, dan kunt u contact opnemen via info@florence.nl of via 070 - 754 08 17.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
Binnen CoornhertCentrum is er altijd wat te doen. Het woonzorgcentrum in het Haagse Escamp beschikt over diverse faciliteiten en...
Florence vindt het belangrijk dat u als bewoner en cliënt invloed heeft op te nemen beslissingen. Zowel op wijkniveau als op het...
Florence biedt binnen Escamp diverse vormen van thuiszorg aan. Denkt u aan huishoudelijke hulp, gespecialiseerde verpleging...
Locatie
Woonzorgcentrum CoornhertCentrum
070 – 754 08 88
Erasmusplein 87
2532 RG Den Haag
info@florence.nl