Coronabesmettingen en overledenen

Binnen Florence zijn er helaas onlangs bewoners overleden aan het coronavirus.

Coronabesmettingen en overledenen

Protocollen direct in gang gezet

Ondanks alle strenge voorzorgs- en hygiënemaatregelen heeft ook Florence te maken met nieuwe coronabesmettingen. Alle protocollen zijn direct in gang gezet om een verdere verspreiding te voorkomen.

Bewoners overleden in Mariënpark

Ondanks het snelle handelen zijn binnen de locatie Mariënpark in Leidschendam helaas zes bewoners overleden. Florence leeft mee met de nabestaanden. Het verlies van een dierbare is ongelooflijk moeilijk. De bewoners waren allemaal rond de negentig jaar en hadden een onderliggende problematiek waardoor zij helaas het coronavirus niet te boven zijn gekomen. Dit geeft des te meer aan hoe belangrijk het is om de ouderen in onze samenleving te beschermen tegen COVID-19.

Geïsoleerd verpleegd en controle overige bewoners

Cliënten die het coronavirus hebben, worden volledig geïsoleerd verpleegd. Cliënten die niet zijn besmet, zijn de afgelopen tien dagen goed in de gaten gehouden, zodat bij symptomen direct kon worden ingegrepen. Bewoners van afdelingen binnen Mariënpark waar geen sprake is van corona, kunnen voorlopig alleen onder strikte voorwaarden bezoek ontvangen.

Houden aan maatregelen van groot belang

Florence doet er alles aan om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen en vraagt eerste contactpersonen van bewoners en cliënten om zich goed te houden aan alle geldende maatregelen, waaronder de anderhalve meter afstand. De besmettingen laten zien dat het coronavirus nog steeds onder ons is. We moeten er mét elkaar alles aan doen om het virus in te dammen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.