Dansmoves voor 60-plussers tijdens Florence Atelier Hiphop

13-10-2015
Dansmoves voor 60-plussers tijdens Florence Atelier Hiphop

Sportief Plan en Florence zijn een unieke uitdaging aangegaan: met het houden van twee kennismakingsworkshops Hiphop gaan de twee organisaties proberen officieel een Florence Atelier Hiphop voor 60-plussers op te richten. De start van dit unieke project vindt logischerwijs plaats in de Haagse Maand van de Vitaliteit.

 

Florence Atelier Hiphop

De eerste kennismakingsworkshop vindt plaats op dinsdag 20 oktober op de woonzorglocatie CoornhertCentrum aan het Erasmusplein in Den Haag. De tweede workshop wordt gehouden op vrijdag 23 oktober in woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 in Den Haag. Beide bijeenkomsten beginnen om 14.00 uur en duren een uur. De deelnemers maken onder leiding van een ervaren dansdocent kennis met hiphop en stabiliteitsoefeningen. Bij genoeg aanmeldingen en bij genoeg enthousiasme om door te gaan met dansen, krijgen de workshops een vaste vorm in een Florence Atelier Hiphop. Daarmee worden de dansmoves wekelijks op een vaste locatie met elkaar geoefend en wordt er toegewerkt naar een optreden. Mensen die 60 jaar en ouder zijn kunnen zich aanmelden voor de kennismakingsworkshops via Florence (070 – 754 48 78 of andrea.van.gilst@florence.nl) of via Sportief Plan (015 - 241 11 51, r.hazebroek@sportiefplan.nl of het online aanmeldformulier).

 

Senioren in beweging

Met het Florence Atelier Hiphop willen Florence en Sportief Plan ouderen aan het bewegen krijgen. Bewegen is goed voor de gezondheid en houdt mensen lichamelijk en geestelijk vitaal. Tegelijkertijd laten de dansworkshops ook zien dat oudere mensen nog heel veel kunnen. De ateliers zijn ook bedoeld om mensen een zinvolle dagbesteding te geven. Daarnaast beleven ze er veel plezier aan en doen ze nieuwe vaardigheden en contacten op. Florence en Sportief Plan hebben er bewust voor gekozen om de Florence Ateliers Hiphop te beginnen in de Maand van de Vitaliteit. Die staat in het teken van ‘Senioren in beweging’. Ouderen worden deze maand door diverse organisaties uitgedaagd in beweging te komen. Dit kan door deel te nemen aan sportieve activiteiten, maar ook culturele en informatieve activiteiten, maken deel uit van het programma.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.