florence labels

Zorg voor inwoners geborgd

Zorg voor inwoners geborgd

Op 19 november tekenden de wethouders van de  gemeenten Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Lansingerland, Voorschoten en Pijnacker-Nootdorp ceremonieel een contract met dienstverleners die  in 2015 individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf aanbieden. Een mijlpaal in de voorbereidingen voor de nieuwe Wmo 2015. Met één doel voor ogen: voor iedereen die dat nodig heeft goede zorg bieden!


Zorg goed organiseren

Vanaf 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor cliënten die individuele begeleiding  dagbesteding, kortdurend verblijf en/of bijbehorend vervoer nodig hebben. Deze taken worden overgedragen van de AWBZ naar de Wmo.  Om de zorg ook na 1 januari 2015 goed te organiseren, hebben de zes gemeenten in de afgelopen maanden samen met zorgaanbieders afspraken gemaakt.  De wijze waarop de samenwerking met de zorgaanbieders en de gemeenten  tot stand is gekomen, geeft veel vertrouwen. “Naast de goede samenwerking bereiken we nu ook dat de huidige cliënten rust krijgen nu duidelijk is dat zij ook vanaf 1 januari 2015 de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. ” wethouder Bert Doorn namens de 6 gemeenten. “2015 is een overgangsjaar.  Cliënten behouden hun  ondersteuning tenzij hun indicatie afloopt dan wordt er opnieuw gekeken naar de ondersteuningsbehoefte.”

 

Keuzevrijheid

Het ruime aanbod van zorgaanbieders zorgt ervoor dat inwoners de ondersteuning kunnen kiezen die het best bij hun vraag aansluit.  Zij kunnen  zelf kiezen van welke aanbieder zij zorg af willen nemen. De goede samenwerking tussen gemeenten en zorgaanbieders bleek ook bij de bijeenkomst in theater de Warenar in Wassenaar, waar zorgaanbieders door de gemeenten werden bijgepraat over de laatste stand van zaken. Naast het ondertekenen van het contract was het ook een startsignaal voor een duurzame samenwerking.  

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.
Regelmatig brengt woonzorgcentrum De Mantel een nieuwsbrief uit. De onlinversies vindt u hier.
Een zaal vol gezelligheid tijdens NLdoet!
Zo rond de Kerstdagen hebben alle locaties dagverzorging en ontmoetingscentra van Thuis in Leidschendam-Voorburg genoten van...
In het kader van Wereld Alzheimerdag wer.d een interactieve puzzeltocht gehouden in De Mantel.
10 september zomerfeest   Buiten voor De Mantel Klaverweide 54 Voorburg. om 10.30 uur tot 16.00 uur
Woonzorgcentrum De Mantel van Florence in Voorburg is er niet alleen voor de bewoners en cliënten van Florence. Het...
De Mantel biedt mantelzorgers graag ruimte voor vakantie. Woonzorgcentrum De Mantel van Florence aan de Klaverweide 54 in Voorburg...