Dementie op jonge leeftijd

Tijdens het Alzheimer café zal het gaan over dementie.

Alzheimer Café Rijswijk over dementie op jonge leeftijd

Dementie

Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 26 maart gaat over mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen. Want hoe is het om op jonge leeftijd dementie te krijgen? En wat verandert er allemaal op relationeel vlak. Vaak is er in de periode voorafgaand aan de diagnose veel spanning en onbegrip binnen het gezin en op het werk. Tijdens de bijeenkomst komt Hellen Welling, psycholoog bij Florence, meer vertellen over mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen en over zaken waar zij en hun naasten dan tegenaan lopen. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence is gespreksleider van het Alzheimer Café.

Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 00 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Over het Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.