Informatieve activiteiten over dementie en de dementieketen

18-9-2014
Informatieve activiteiten over dementie en de dementieketen

Wanneer is sprake van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Op deze en vele andere vragen geven deskundigen antwoord tijdens de activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag 2014. Gemeente Rijswijk, Welzijn Rijswijk en zorgaanbieder Florence slaan de handen ineen om meer bekendheid te geven aan dementie en haar gevolgen.

 

Van 22 tot en met 30 september 2014 organiseren zij de volgende activiteiten:

 

Maandag 22 september
Open dag Dagrecreatie Het Trefpunt in Wijkcentrum Het Oude Raadhuis

 

9.30 – 11.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur

In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis is een dagelijks aanbod voor (beginnend dementerende) ouderen. U bent deze dag van harte uitgenodigd om mee te doen met een van de activiteiten die wij dagelijks aanbieden in het wijkcentrum.

 

Dinsdag 23 september

Ontspanning en Beweging voor mensen met dementie en mantelzorgers


19.30 – 21.00 uur Wijkcentrum Het Oude Raadhuis 

Laan Hofrust 4

 

Ontspanning en beweging zijn goed voor dementerenden en hun naasten. In deze workshop maakt u kennis met Tai Chi. Deze zachte bewegingsvorm is geschikt voor iedereen, ook als u niet lang kunt staan. De workshop wordt verzorgd door vrijwilligers van de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland. Deze bijeenkomst is voor mensen met dementie en mantelzorgers

In verband met het treffen van goede voorbereidingen is het van belang om u aan te melden voor deze workshop. Dat kan bij Saskia Rovers, mantelzorgconsulent, op telefoonnummer 06 - 57971060 of per e-mail saskia.rovers@welzijn-rijswijk.nl. Aanmelden kan tot en met 21 september.

 
Woensdag 24 september
Theaterstuk ‘De bijzondere wereld van dementie’

 

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang om 19.30 uur en einde om 21.00 uur

Woonzorgcentrum Steenvoorde, Generaal Spoorlaan 62

 

Steeds meer mensen raken direct of indirect betrokken bij de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie. Het PleegTheater uit Amsterdam verzorgt een programma waar verschillende vormen van dementie aan de orde komen. Door middel van muziek, humor, interactie, ontroering en diepgang levert het PleegTheater een bijdrage aan bespreking van de bijzondere wereld van dementie.

 

Barones Dolores en haar mantelzorger juffrouw Greet Ganzeveer geven een kijkje in het leven van een Alzheimer-patiënt en haar naasten. Heel herkenbaar voor velen; de verwardheid en de onzekerheid bij de barones en vaak voelt de mantelzorger zich hulpeloos, want wat is wijsheid?

 

Vooraf aanmelden via e-mail Annemieke.baar@florence.nl of telefoon 070 – 7545125 dinsdagochtend 10.00 - 11.00 uur. Let op: De toegang is gratis in volgorde van aanmelding. Vol is vol.

 

Zaterdag 27 september
Informatiemarkt Dementieketen


11.00 – 14.00 uur

Florence Expertisecentrum Westhoff, Julialaantje 38

 

In Westhoff kunt u kennismaken met de verschillende facetten van dementiezorg  o.a. de dagbehandeling.            

 

11.00 – 14.00 uur Woonzorgcentrum Steenvoorde
Woonzorgcentrum Steenvoorde, Generaal Spoorlaan 62

In Steenvoorde kunt u informatie krijgen over alle vormen van zorg en ondersteuning binnen de dementieketen. Ook kunt u in gesprek gaan met een casemanager Dementie.  Daarnaast kunt u actief kennismaken met verschillende beweeg- en trainingsvormen zoals  het fietslabyrint en de beweegtuin.      

 

Dinsdag 30 september
Alzheimer Café Rijswijk

 

19.00 – 21.00 uur Wijkcentrum Stervoorde Welzijn Rijswijk

Dr. H.J. van Mooklaan 1 Rijswijk

 

Oudere mensen vinden vaak dat hun geheugen achteruitgaat. Wanneer is er nu sprake van normale vergeetachtigheid en wanneer kun je spreken van een dementie? En wat kun je doen als je je hierover zorgen maakt? Deze avond geeft antwoord op deze vragen. Deze maand is de spreker Agnes Valkhof. Zij is specialist ouderengeneeskunde bij Florence.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.