Ergotherapie: aanpassingen en hulpmiddelen bij uw dagelijkse activiteiten

Ergotherapie Florence in Den Haag, Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar

Soms gaan de dagelijkse activiteiten als aankleden of een wandeling maken niet langer vanzelf. Florence biedt ergotherapie in Den Haag, Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar.

 

Ergotherapie helpt u weer zo zelfstandig mogelijk te zijn in uw eigen woning en omgeving. Met een kleine aanpassing bereiken de ergotherapeuten van Florence vaak al een groot resultaat. Met ergotherapie wordt uw beperking - bij bijvoorbeeld het opstaan of boodschappen doen - zo praktisch mogelijk aangepakt. Ergotherapie helpt u uw activiteiten weer uit te kunnen voeren. U kunt meer dan u denkt.

Hoe werkt ergotherapie?

De ergotherapie vindt niet alleen in de behandelruimten plaats, maar ook bij u thuis, omdat u hier de problemen ervaart bij bijvoorbeeld het opstaan, het aankleden, het huishoudelijk werk of het boodschappen doen. Ergotherapie is zorg op maat: we passen de ergotherapie aan op uw wensen.

 

  • Hiervoor gaat onze ergotherapeut eerst met u in gesprek over wat precies uw vraag is en wat u belangrijk vindt.
  • Daarnaast vindt er een observatie plaats van de dagelijkse activiteit of activiteiten waarbij u hinder ondervindt.
  • Als de beperkingen en mogelijkheden in beeld zijn gebracht, start u met de ergotherapie waarbij u beperkingen zo praktisch mogelijk wordt aangepakt.
  • Het kan zijn dat een hulpmiddel of aanpassing als een grijper, een wandelstok, een verhoogd toilet, een douchestoel of een stoel in de keuken waaraan u kunt werken, voldoende is. Met aanpassingen en hulpmiddelen als deze kunt u vaak weer prima uit de voeten. Onze ergotherapeut adviseert u graag.

 

Ergotherapie: thuis oefenen

Met ergotherapie wordt er veel aandacht besteed aan de veiligheid in en om uw huis. De activiteiten en het gebruik van de hulpmiddelen worden met die reden ook altijd bij u thuis geoefend. Hulpmiddelen kunnen tijdens uw ergotherapie ook op proef worden geplaatst. Op die manier kunt u kijken of het hulpmiddel voor u echt geschikt is. De ergotherapeut helpt u bij het aanvragen van voorzieningen bij de gemeente en de zorgverzekeraar.

 

Vergoeding ergotherapie

De ergotherapie in valt binnen de basisverzekering. Florence heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U heeft recht op tien uur per jaar. U betaalt wel het wettelijk eigen risico. U kunt zonder doorverwijzing bij de ergotherapie van Florence terecht. Informeer bij uw zorgverzekeraar of de directe toegankelijkheid wordt vergoed.

 

Meer informatie over ergotherapie Den Haag en omstreken

Florence biedt ergotherapie in Den Haag, Delft, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. De ergotherapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De ergotherapie wordt gegeven op een aantal vaste locaties van Florence in Rijswijk, Den Haag en Wassenaar. U kunt zich aanmelden bij een van deze locaties bij u in de buurt. De ergotherapie wordt ook thuis gegeven, ook wanneer u in Delft, Voorschoten, Leiden of Leidschendam-Voorburg woont. Informeert u naar de mogelijkheden. U kunt voor meer informatie over ergotherapie bij Florence of voor het maken van een afspraak contact met ons opnemen via onderstaande locaties.

 

Ergotherapie Rijswijk, Delft 

Woonzorgcentrum Steenvoorde

Generaal Spoorlaan 62
070 - 754 22 22
stv.ergo@florence.nl

 

Ergotherapie Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten

Expertisecentrum Mariahoeve

Hofzichtlaan 115, Den Haag
070 - 754 66 66
mhv.ergotherapie@florence.nl

 

Expertisecentrum Gulden Huis

Steenhouwersgaarde 1
070 - 754 46 41
ghs.ergo@florence.nl

 

Ergotherapie Wassenaar

Woonzorgcentrum Duinstede

Deijlerweg 208
070 - 754 32 33
dst.ergotherapie@florence.nl

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.