Feest bij Florence: tien jaar kinderthuiszorg!

Florence viert als ouderenzorgorganisatie in april een bijzonder jubileum: het 10-jarig bestaan van de Florence Kinderthuiszorg.

10 jaar kinderthuiszorg | Florence

Belangrijke zorg voor kinderen en ouders

Tien jaar kinderthuiszorg: dat is een mooi moment om bij stil te staan. En dat is precies wat we gaan doen, met een leuk cadeau voor de kinderen, hun ouders en alle samenwerkingspartners. Veel mensen zullen de kinderthuiszorg niet direct associëren met een ouderenzorgorganisatie als Florence. “Toch bieden wij deze zorg dit jaar al tien jaar lang aan”, vertelt Martijn Verbeek, directeur Zorg bij Florence. “We zijn er ook ontzettend trots op dat dit team onderdeel van onze organisatie. Het is een klein team, maar ze zijn heel belangrijk. Want net als ouderen verdienen ook zieke kinderen en hun ouders het beste van de zorg.”

Specialistische zorg

De zorg die het kinderthuiszorgteam biedt is heel specialistisch. “We voeren verschillende medische en verpleegkundige handelingen uit”, vertelt Chantal van Driel, coördinator bij Florence Kinderthuiszorg. “Denk aan het geven van voeding via een sonde en het toedienen van zuurstof tot wondverzorging en het zorgen dat de medicatie goed wordt toegediend.” Het Florence Kinderthuiszorgteam bestaat uit een vast team verpleegkundigen dat dagelijks bij de ouders en de kinderen over de vloer komt. “We werken vanuit onze locatie in Voorburg en komen in de hele regio. En we werken hierin samen met onze partners Kombino, Crescendo en De Piramide.”

Gezinsleven laten doorgaan

Florence Kinderthuiszorg biedt zowel kortdurende als langdurige zorg. “Soms hebben kinderen voor een korte periode thuiszorg nodig, bijvoorbeeld bij een plotselinge ziekte of bij revalidatie”, zegt Chantal. “Langdurige zorg bieden we bij een chronische ziekte of beperking.” Florence Kinderthuiszorg biedt daarnaast terminale zorg. “We proberen er zo goed mogelijk voor de kinderen en hun ouders te zijn. Soms komen we op het kinderdagverblijf of op de school van het kind om de benodigde medische zorg te bieden. We proberen altijd het gezinsleven, zoals ouders en kinderen dat gewend zijn, zo goed mogelijk door te laten gaan. Voorlichting geven aan mantelzorgers en leerkrachten hoort daar ook bij. Met elkaar kunnen we zorgen dat kinderen en hun ouders nog zoveel mogelijk het leven kunnen blijven leiden dan hun lief is.”