Florence atelier: schilderen met textiel

Florence Actief organiseert nieuwe Florence Textielatelier. 

Florence Textielatelier

Niets zo leuk en ontspannend als lekker creatief bezig zijn. Voor Florence Actief reden om een Textielatelier voor 60-plussers te organiseren. De deelnemers gaan onder leiding van een professionele textieldesigner aan de slag.

Creatief met textiel 

Het nieuwe Florence Textielatelier wordt gegeven door Beppie van den Broek van Visavisdesign. Zij is textieldesigner en docent creatieve werkvormen. Beppie gaat de deelnemers laten zien hoe er met textiel kan worden gewerkt. Er wordt begonnen met een klein project: het maken van een collage op papier of op oplosbaar verstevigingsmateriaal (soluvlies). Met onder meer stukjes oude kleding, overgebleven lapjes, draadjes en wol mogen de deelnemers hun creativiteit rijkelijk laten stromen. Daarna wordt er vrij geborduurd met de hand en met de naaimachine, waardoor er een textielschilderij ontstaat.

 

Bezoek aan Textiel Festival

Na het opdoen van deze benodigde kunstzinnige textielervaring wordt het na een paar lessen tijd om te gaan werken aan een groter project. Elke deelnemer gaat aan de slag met een project naar keuze: een schilderij, wandkleed of het ontwerpen van een nieuwe stof. Wat de keuze ook is, alles wordt gemaakt van textiel. Het Textielatelier wordt afgesloten met een bezoek aan het Textiel Festival in Leiden op vrijdag 15 mei. De Florence Touringcar brengt de deelnemers daar in stijl naartoe.

 

Tien bijeenkomsten

Het Florence Textielatelier bestaat uit tien lessen en begint op donderdag 5 maart. De lessen vinden plaats op 5, 12, 19 en 26 maart, 2, 9, 16, 23 en 30 april en 7 mei van 10.30 tot 12.00 uur. De cursus wordt gegeven in Gulden Huis van Florence aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. De kosten bedragen 75 euro, exclusief het afsluitende bezoek aan het Textiel Festival. Het Textielatelier gaat door bij minimaal tien deelnemers. Opgeven kan via 070 - 754 50 00 of via liever-actief@florence.nl