Florence en Koorenhuis breiden Ateliers en Studio’s verder uit

22-2-2016
Florence en Koorenhuis breiden Ateliers en Studio’s verder uit

Florence en Koorenhuis breiden het gezamenlijke project Levenskunst verder uit. Met het project willen de organisaties op (woonzorg)locaties van Florence diverse mogelijkheden bieden voor het beoefenen van kunst. Binnenkort gaan maar liefst vier Ateliers en twee Studio’s van start. Stuk voor stuk bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder die graag lichamelijk en geestelijk actief willen blijven en anderen willen ontmoeten.

 

Florence vindt het belangrijk dat mensen actief blijven en hun hobby kunnen blijven uitoefenen of juist kennismaken met iets totaal nieuws. Uit internationaal onderzoek blijkt dat het hebben van een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Met die reden beginnen Koorenhuis en Florence in maart met zes nieuwe activiteiten. Alle deelnemers worden tijdens deze workshops begeleid door een professionele docent en werken toe naar een gezamenlijk optreden of een gezamenlijke expositie.

 

Fotografie en muziek

In wijkrestaurant Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag begint op 7 maart de Fotobewerking Studio. Deelnemers kunnen hier leren hoe ze digitale foto’s maken en bewerken - en hoe ze deze op bijvoorbeeld de social media plaatsen. De Studio vindt elke maandagochtend vanaf 9.30 uur plaats. In de Muziek Studio, ook bij Keu’s Genoeg, gaan de deelnemers vanaf 15 maart elke dinsdagochtend vanaf 10.30 uur met elkaar muziek maken. Mensen die een instrument bespelen of graag zingen of gewoon veel belangstelling hebben voor muziek zijn meer dan welkom. Onder leiding van een muziekdocent wordt er een band geformeerd die de sterren van de hemel gaat spelen.

 

Sieraden en accessoires en werelddans

In CoornhertCentrum aan het Erasmusplein 87 in Den Haag vindt vanaf 4 maart het Sieraden Atelier plaats. Elke vrijdagochtend worden hier vanaf 9.30 uur de mooiste sieraden gemaakt. Wie lekker wil bewegen, kan in CoornhertCentrum ook komen naar de Werelddans Studio. Elke donderdagochtend gaan van 3 maart om 9.30 uur de heupen los. Voor mensen die het leuk vinden om verder te dansen dan een wals of foxtrot is deze activiteit een must. De Werelddans Studio belooft een dansreis te worden, van Afrika tot Europa en via Azië naar Zuid-Amerika. Al deze landen hebben hun eigen muziek, bewegingen en kleuren. De dansdocent neemt de deelnemers mee op reis.

 

Teken, schilderen en zingen

Binnen expertisecentrum Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 worden ook twee nieuwe activiteiten opgezet. Het Schilder en Teken Atelier vindt vanaf 1 maart elke dinsdagochtend vanaf 9.30 uur plaats. Op dinsdagmiddag kunnen mensen elke week vanaf 13.00 uur aansluiten bij de Zang Studio.

 

Kosten en aanmelden

Voor alle Ateliers en Studio’s geldt dat ervaring binnen de genoemde discipline niet noodzakelijk is. Ervaring is handig, maar mensen die nog nooit hebben gezongen, gedanst of getekend, zijn net zo welkom. Elke activiteit vindt wekelijks plaats en duurt anderhalf uur. Later instromen, kan bij allemaal. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via naar 070 - 41 31 000. De kosten bedragen tien euro per vijf bijeenkomsten.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.