Florence en Sophia Revalidatie brengen Afasiecentrum Den Haag onder bij Middin

16-12-2015
Florence en Sophia Revalidatie brengen Afasiecentrum Den Haag onder bij Middin

Florence en Sophia Revalidatie brengen het Afasiecentrum Den Haag eind van dit jaar onder bij Middin, de Haagse zorgorganisatie die ouderen en mensen met een beperking ondersteunt. De huidige locatie van het afasiecentrum aan de Marterrade 24 sluit daarmee op 24 december de deuren. Florence en Sophia Revalidatie willen met dit besluit de zorg voor mensen met afasie in Den Haag blijven waarborgen.

 

Veranderingen in de zorg

Veranderingen in de zorg zijn de reden voor de verhuizing van het Afasiecentrum Den Haag naar Middin. De kracht van het afasiecentrum is de jarenlange ervaring op het gebied van behandelen en begeleiden van mensen met afasie. Maar met de introductie van de Wet langdurige zorg en de overheveling van de welzijn en begeleiding naar de gemeentes, is de manier waarop het afasiecentrum haar werk moet doen sterk veranderd. Het oorspronkelijke beleid en de financiering zijn niet meer toekomstbestendig. Daarom hebben Sophia Revalidatie en Florence na uitgebreide oriëntatie geconcludeerd dat de afasiebehandeling in Den Haag toekomstbestendig en gewaarborgd is bij Middin.

 

Cliënten begeleid bij overstap

Florence, Sophia Revalidatie en Middin hebben de cliënten, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen inmiddels op de hoogte gebracht van de verandering. De cliënten worden zo goed mogelijk begeleid bij de overstap naar hun nieuwe locatie. Cliënten van het afasiecentrum die een indicatie voor behandeling hebben, kunnen medio januari de behandeling voortzetten bij Middin. Cliënten met een Wmo-indicatie voor begeleiding, kunnen (als groep) aansluiten bij de dagbehandeling en -verzorging van expertisecentrum Gulden Huis van Florence. Vanuit Florence wordt de overstap voorbereid, waarbij zoveel mogelijk de huidige begeleiding en dagdelen worden aangehouden.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.