Florence Foto Studio in Voorburg

Florence in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet.

Florence Foto Studio in Voorburg

Workshop

De workshop werd eerder al succesvol gegeven in de bibliotheken in Rijswijk en in Voorburg. De serie wordt nu twee keer herhaald in de bibliotheek in Voorburg. Dat betekent dat actieve 60-plussers die van fotograferen houden, mee kunnen doen aan een leuke en leerzame activiteit. Naast foto’s maken leert fotograaf Ruud van den Houte hen ook de foto’s te bewerken.

Foto's maken, bewerken en delen op social media 

De deelnemers van de Florence Foto Studio gaan aan de slag als een ware professional. Onder leiding van fotograaf Ruud van den Houte leren ze de fijne kneepjes van het fotografievak. Ze leren onder meer welk effect een bepaalde lichtrichting heeft op het fotograferen van bijvoorbeeld een portret of stilleven. Ook gaan de deelnemers op pad om mooie plaatsjes te schieten. Bij terugkomst wordt uitgelegd hoe de foto’s op de computer kunnen worden bewerkt, zodat de beelden nog meer tot hun recht komen. Ook wordt uitgelegd hoe de foto’s op social media kunnen worden gezet en hoe er met een onlinefotoservice een mooie afdruk wordt gemaakt. De deelnemers bezoeken ook een fototentoonstelling met elkaar.

Het gaat om gedeelde interesse

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Deelname in januari of februari

De eerste Florence Foto Studio vindt plaats vanaf 17 januari. Vanaf 28 februari is er een tweede serie van vijf bijeenkomsten

  • Eerste cursusserie: woensdagen 17, 24, 31 januari, 7 en 14 februari van 13.15 tot 14.45 uur.
  • Tweede cursusserie: woensdagen 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart van 11.00 tot 12.30 uur.

De Florence Foto Studio wordt gehouden in de Bibliotheek aan de Vliet aan de Koningin Julianalaan 257 in Voorburg.

Kosten een aanmelden

Deelname aan de Florence Foto Studio bedraagt 45 euro. Leden van de bibliotheek krijgen korting en betalen 35 euro. Aanmelden kan aan de balie bij de bibliotheek of via de activiteitenagenda op www.bibliotheekaandevliet.nl. Deelnemers moeten een eigen fotocamera of smartphone meenemen. Een laptop is handig, maar niet verplicht.

Actiever leven

De Florence Foto Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt 60-plussers bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.