Florence Korenslag 2019

De Florence Korenslag is gewonnen door Musical- Popkoor Delft.

Florence Korenslag 2019

De finale

Gistermiddag ging dit koor uit Delft er met de Florence Korenslagbokaal vandoor. De finale vond plaats in locatie Wijndaelercentrum van Florence in Den Haag. In totaal deden er 10 koren uit de Haagse regio mee aan Florence Korenslag. Drie koren gingen door naar de finale van gisteren: Popkoor Joint Venture, Politie vrouwenkoor Sirenen en Musical en Popkoor Delft. Deze koren kregen tijdens de finale elk een 20 minuten de tijd om hun muzikale kunsten te vertonen. De bewoners en wijkbewoners genoten van de optredens en zongen, met vooral bekende liedjes, uit volle borst mee. Een vakkundige jury, onder voorzitterschap van Helmi Verhoeven, beoordeelde alle optredens.

Lovende woorden

Over de zangkwaliteit van alle koren was de jury zeer te spreken. Uiteindelijk werd Musical- Popkoor Delft aangewezen als winnaar. De jury oordeelde dat het koor, bestaande uit een zestigtal mannen en vrouwen, een goede interactie had met de dirigent, pianist en publiek. Het koor was zeer zelfstandig en zong zelfs een lied a capella zonder ondersteuning van de dirigent. Het koor schuwde geen ingewikkelde muziek en durfde risico’s te nemen zonder dat het te hoog gegrepen was.

Alle drie de koren vielen in de prijzen. De eerste prijs bestond uit de Florence Korenslagbokaal en een bedrag van 750 euro. De tweede en derde prijs bestonden elk uit 250 euro.

Muziek luisteren en meezingen

Jaarlijks worden onder de naam Florence Cultuur ook het Florence Concours, Florence Swingt en de Florence Musicals georganiseerd. Met Florence Korenslag kunnen bewoners en wijkbewoners nu ook genieten van koormuziek en -gezang - en ze kunnen natuurlijk ook zelf meezingen.

Positieve invloed op welzijn

Zeker voor bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger. Zingen of naar muziek luisteren heeft een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en zeker op dat van ouderen. Door het evenement in de winter te organiseren wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten in de donkere korte dagen. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Den Haag.

Foto's korenslag 2019

https://myalbum.com/album/L8lDvM9kjY9N

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.