'Dit geeft een heel goed gevoel'

'Dit geeft een heel goed gevoel'

Morgaine en Quinty zijn afgestudeerd als hbo-verpleegkundigen. Ze zijn begonnen met een traineeship tot wijkverpleegkundige. Het traineeschip is nieuw bij Florence.

Warm welkom

“Wanneer we binnenkomen voor de kennismaking staat er koffie, thee en taart klaar. Een warm welkom! We beginnen de kick-off in totaal met zeven verpleegkundigen. Het is een diverse groep van verpleegkundigen die net zijn afgestuurd, al jaren in het vak zitten (maar in een andere tak van de zorg hebben gewerkt) of gewoon een tijdje zijn weggeweest en weer opgefrist willen worden. Verder zijn Anne-Wil (projectmanager) en Mariska (recruiter) aanwezig. Elke trainee werkt in een andere wijk, superleuk! Op deze manier kunnen we waarschijnlijk in de toekomst goed sparren over kwesties waar je in je eigen wijk tegen aan loopt.”

Intervisie

“Teamcoach Elly is ook aanwezig. Zij zal met ons intervisie houden. Zij geeft aan dat wij mogen bepalen hoe wij hier invulling aan gaan geven. Wij hebben bijvoorbeeld de keus of we met of zonder intervisiemodellen zullen gaan werken. Dit geeft een goed gevoel, we hebben hierdoor ons eigen leerproces in de hand. We zullen samen met Elly praktijksituaties bespreken en aan de slag gaan met probleemoplossend te werken.”

Kennismaken

“Vervolgens was het tijd om elkaar beter te leren kennen. We kozen ervoor om dit te doen via het spelen van het kwaliteitenspel. Op tafel lagen allemaal kaartjes met kwaliteiten en kaartjes met verschillende foto’s. De bedoeling was dat iedereen twee kwaliteiten uit koos en één foto die wat over jezelf zegt. Het was best spannend om zomaar wat te vertellen over jezelf, maar ook erg leuk om van elkaar te horen over welke kwaliteiten we beschikken. Door de toevoeging van de foto’s werd dit ook iets persoonlijker, op deze manier hebben we verschillende verrassende verhalen gehoord.

We kijken uit naar de volgende bijeenkomst!”