'Ik voel me gesteund'

'Ik voel me gesteund'

Sandra van Leeuwen is een van de 18 casemanagers dementie bij Florence. Ze begeleidt mensen met dementie in hun thuissituatie. Een van die cliënten is mevrouw Verheij. 

Steun

Ze begeleidt mensen met dementie in hun thuissituatie. Een van die cliënten is mevrouw Verheij. Haar dochter én mantelzorger Elisabeth Verheij is erg blij met de inzet van Sandra: ‘Ik voel me gesteund door haar.’

Dementie

“Een aantal jaar geleden kreeg mijn moeder de diagnose dementie; vooral haar kortetermijngeheugen is flink achteruitgegaan”, aan het woord is Elisabeth Verheij (59). Haar moeder, mevrouw Verheij is 86 en woont ondanks haar ziekte nog zelfstandig. “En dat wil ze ook erg graag”, vertelt Elisabeth, “want ze is erg op haar vrijheid gesteld.”

Samenwerken

Door onder meer de inzet van casemanager Sandra van Leeuwen krijgt mevrouw Verheij de zorg en hulp die zelfstandig wonen mogelijk maakt. Sandra: “Als casemanager werken we samen met allerlei partijen, zoals de huisarts, thuiszorg, specialist ouderengeneeskunde en de geriater. Met elkaar bepalen we wat we willen bereiken bij een cliënt.”

Warme maaltijd

In het geval van mevrouw Verheij is dat ze zo lang en zelfstandig mogelijk kan blijven wonen. “We hebben kunnen regelen dat dat met behulp van allerlei diensten en services van Florence kan”, vervolgt Sandra. “Ze heeft personenalarmering en gaat dagelijks naar de dagbesteding in Mariënpark. Daar eet ze ook een warme maaltijd.”

Rust

Sinds kort komt er dagelijks een thuiszorgmedewerker bij mevrouw Verheij langs die haar medicatie geeft. “Dat geeft mij heel veel rust”, zegt Elisabeth Verheij. “Mijn moeder denkt

dat ze alles nog wel weet, maar dat is niet zo. En ik woon niet bepaald om de hoek - zo’n 100 kilometer verderop – en heb bovendien mijn eigen werk en gezin. Daardoor kan ik niet dagelijks bij haar langs. Maar door de hulp die er nu om haar heen is georganiseerd, heb ik er vertrouwen in dat ze het leven kan leiden dat ze wil. Daar ben ik met name

Sandra heel dankbaar voor. Ik voel me echt door haar gesteund. Ik kan mijn verhaal kwijt bij haar en mijn moeder vertrouwt haar. Dat is erg fijn.”