Michelle: 'Afscheid met een glimlach'

Lieve Agnes,

Ruim een halfjaar hebben wij met regelmaat de ‘buitenwereld’ een kijkje gegeven over onze zorg(en), onze mooie locaties Adegeest en Oostduin, onze baan als manager Zorg en de combinatie met onze jonge gezinnen. Open en bloot, zonder poespas en met de nodige dilemma’s waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden. Maar nu is het tijd om afscheid te nemen en anderen uit te nodigen om een kijkje te geven in het wel en wee van de ouderenzorg! Ik denk overigens dat wij ons doel wel behaald hebben:-)

Afscheid nemen is overigens een fenomeen waar wij dagelijks mee te maken hebben, zowel wij als zorgverleners, als onze bewoners en hun naasten. De doorstroom op Adegeest is hoog: wanneer wij afscheid nemen van een lieve bewoner, biggelen de tranen bij de ene collega over de wangen, terwijl de ander met een glimlach aan die mooie momenten samen denkt. Ogenschijnlijk twee uitersten bij een zelfde moment wat in veel gevallen een life-changing event is.

Na zo’n vertrek uit Adegeest staat soms de volgende dag alweer een andere meneer of mevrouw op de stoep met een koffer en wat meubilair om de nieuwe leefomgeving op te vullen. Van de ene op de andere dag hebben zij óók afscheid moeten nemen van hun vertrouwde leefomgeving en zijn of haar naasten thuis om vervolgens in groepsverband verder te leven. Onzekerheid, nieuwe gezichten, nieuwe gewoonten, verwarring, onbegrip en gemis zijn op dat moment zaken waar eenieder mee geconfronteerd wordt. Afscheid nemen zorgt voor emoties die soms zó verschillend zijn, dat er geen peil op te trekken is.

Het afscheid van onze briefwisseling doe ik met een glimlach. Afgelopen maanden is bij mij de passie verder gegroeid om onze gewone en mooie momenten in de ouderenzorg en Adegeest te willen delen met de buitenwereld. Samen met mijn collega’s van Adegeest hebben wij daarom op Instagram een account geopend: Zorgspot, waarmee wij door middel van foto’s alledaagse momenten een podium geven. Ook hierbij geldt hetzelfde als onze briefwisseling: geen poespas, maar gewoon onze ouderenzorg in beeld brengen zoals het in werkelijkheid is. Dus bij deze nodig ik jou uit om ons te volgen, zodat je direct op de hoogte blijft of de doelen die wij voor ogen hebben binnen Adegeest ook gerealiseerd worden.

Oh ja…en mijn droom voor een bewonersvakantie? Die komt uit, hoor! Het huis is geboekt, het vervoer geregeld en de zorgcollega’s zijn al bezig met het verdelen van de taken; van het regelen van de boodschappen tot het regelen van de juiste domotica. Begin juni zal dat vrolijke plaatjes geven op Zorgspot, want ook de bijzondere maar niet alledaagse momenten voor onze bewoners, zullen wij proberen op beeld vast te leggen. Kijk je met ons mee?

Lieve groet terug,

Michelle

Lees hier het verhaal van Agnes dat hieraan vooraf ging.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.