Michelle: 'De jongste vrijwilliger van Florence'

Hoi Agnes,

Bezig bij ben je! De aandacht die jij geeft aan alle mensen om jou heen, zowel gezin, collega’s als bewoners is mooi om te zien, maar het vraagt ook de nodige energie.

Dus tijd vrijmaken voor het maken van ‘see me’s ‘ ga ik je absoluut niet vragen, maar heel eerlijk…. wat zou ik er een positieve boost van krijgen om zoiets waardevols samen op te pakken! Over tientallen jaren zal er gelachen worden over de wijze waarop wij nu hierover nadenken. Onze kinderen groeien immers op met vloggen, dus tegen de tijd dat zij hulpbehoevend zijn, kan er een compilatie worden gemaakt van de vlogs die zij door de jaren heen hebben gemaakt en zie je snel hoe zij in het leven hebben gestaan. Over het item ‘privacy’ denk ik nu nog maar even niet teveel na;-).

Het bezoeken van onze bewoners doe ik ook heel graag, maar helaas is het hebben van te weinig tijd een bekend fenomeen. Gelukkig kunnen wij een beroep doen op onze vrijwilligers. Afgelopen vrijdag was het de Dag van de Vrijwilliger. Met een muzikale borrel hebben wij onze vrijwilligers in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Wat ik een erg bijzonder gegeven vind in Adegeest is dat ik 10% meer vrijwilligers dan professionele zorgmedewerkers heb rondlopen. Van het brengen- en halen van en naar de kapsalon of fysiotherapie, tot voorlezen bij een bewoners of het spelen van bingo in de tuinkamer…de inzet van vrijwilligers is zeer divers en alles is gericht op extra aandacht en warme zorg voor onze bewoners. Nou hebben wij bij Florence zo’n 1.700 vrijwilligers die allemaal fantastisch werk doen, maar vind ik er wel één heel bijzonder en die loopt rond bij ons in Adegeest: Annelie van 12 jaar, de jongste vrijwilliger van Florence! Annelie had in het nieuws een item over eenzame ouderen gezien. Haar eigen grootouders wonen aan de andere kant van het land, dus zij had zelfstandig bedacht dat zij wel vrijwilligerswerk wilde doen voor de ‘opa’s en oma’s in Adegeest’. Samen zijn wij toen in gesprek gegaan en heb ik haar kennis laten maken met onze medewerkers en bewoners. Zij komt sinds dit schooljaar één keer per week na schooltijd naar ons toe om samen met de bewoners spelletjes te spelen met bijvoorbeeld de belevenistafel of de braintrainer. Tijdens de vrijwilligersborrel afgelopen vrijdag kletste zij heel relaxed met de overige vrijwilligers een woordje mee. Prachtig om deze jongedame zo te zien zitten en om te aanschouwen hoe zij écht contact met hen maakt. Is dat leerbaar of een gave? Ik weet het niet, maar de Annelie’s zijn onze toekomst en in Adegeest hebben wij al vele manieren bedacht (en uitgevoerd) om haar generatie meer te betrekken bij ons in Adegeest. Pannenkoeken bakken op Nationale Pannenkoekendag, spelletjesmiddag, schoolmusical, samen schilderen, samen zingen…kortom voldoende activiteiten om jongeren kennis te laten maken met de oudere zorgbehoeftige generatie. Ook in andere Florence-locaties zien wij deze initiatieven, geweldig! Dat er hierdoor maar vele ‘Annelie’s’ volgen!

Groetjes en alvast fijne feestdagen,

Michelle

Lees hier het verhaal van Agnes dat hieraan vooraf ging

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.