Michelle: 'Mantelzorgers zijn essentieel'

Hoi Agnes,

Helemaal eens dat er binnen Florence nog niet veel bestaande technologische zorgmiddelen worden ingezet, maar dat er binnen één locatie ook nog verschillen zijn tussen de afdelingen onderling vind ik, op z’n zachtst gezegd, wel héél bijzonder.

Waarom de ene afdeling wel en de andere niet? Wat vinden medewerkers daarvan? Zit daar een visie achter of was het geld op? Wij weten beide dondersgoed dat inzet van technologie veel meerwaarde biedt, maar als eindverantwoordelijke voor een locatie vraag ik mij direct ook af waar ik het van moet betalen? Een apart potje voor innovatie zou wat dat betreft wel wenselijk zijn voor de begroting voor 2019! Maar ten koste van wat zal ik dat moeten inpassen in de begroting?

Een oplossing kan liggen in het draaien van pilots. Ik sta open voor het uitproberen van bepaalde technologische snufjes of producten binnen Adegeest.. Een praktijkvoorbeeld: wij hebben een woonzorgassistent werken in de flexpool die een opleiding doet gericht op industrieel design. Zij heeft een opdracht vanuit haar opleiding waarbij zij voor ons een product of dienst mag ontwikkelen die een meerwaarde levert bij de uitvoering van ons werk of het welzijn voor onze bewoners. Samen met de verpleegkundigen en de student hebben wij om de tafel gezeten om een soort meetkist te ontwikkelen waarbij alle meetinstrumenten opgeborgen zijn in een afsluitbare en draagbare kist/tas/doos. De student gaat nu met haar tekeningen en programma van eisen en wensen aan de slag om dit om te zetten naar een écht product. Hoe tof is dat?

Maar nog even wat anders: in je vorige blog vroeg jij hoe we binnen Adegeest met mantelzorgers omgaan. Om de zorg te ondersteunen zijn vrijwilligers en mantelzorgers inderdaad essentieel. Net als op Oostduin zullen wij op 10 november aandacht besteden aan de Dag van de Mantelzorger. Dit doen wij in de vorm van een high koffie in de ochtend ondersteund met gezellige muziek: even een moment voor mantelzorgers om te ontspannen, want velen zijn druk met werk, gezin of andere zaken naast het zorgen voor hun naaste die bij ons woont.

Florence heeft kort geleden de functie van coördinator Informele Zorg in het leven geroepen. Deze collega houdt zich bezig met de verbinding tussen de zorg, mantelzorgers en vrijwilligers. Wij hebben deze functie nog niet ingevuld binnen Adegeest, maar zijn daar druk mee bezig. Hebben jullie een collega voor die functie binnen Oostduin? Zorgt die voor meer betrokkenheid van mantelzorgers bij activiteiten? Zie je verschil?

Ik ben nieuwsgierig:-)

Fijne werkdag,

Michelle

Lees hier het bericht van Agnes dat hieraan voorafging.

Lees hier de reactie van Agnes.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.