Samenwerkingspartner: 'Ik houd van bloemen en van mensen'

Bloemen zorgen sowieso voor vrolijkheid

Het was een oproep van Florence Wenst op social media die Anneke overhaalde om contact te zoeken met de fondsenwervingsstichting. Daarin werd gevraagd naar ondernemers die op een eigen manier wilde bijdragen aan het welzijn van de bewoners van de verzorgingshuizen van Florence. Anneke was direct enthousiast. Net als bloemen houdt ook zij van mensen, dus ze kreeg onmiddellijk een goed idee. Ze zag zichzelf al met een lading vrolijke bloemen naar de verschillende verzorgingshuizen gaan om daar met ouderen aan de slag te gaan met een mooi bloemstukje. “Ik weet dat er mensen zijn die eenzaam zijn en als je in een verzorgingshuis woont, is het natuurlijk wel fijn als er zo af en toe ook iets extra’s gebeurt. Bloemen zorgen sowieso voor vrolijkheid en door mét elkaar met bloemen aan de slag te gaan ook voor een hoop gezelligheid.”

Aan bloemen zitten herinneringen zitten vast

Samen met Florence Wenst heeft Anneke afgesproken om in eerste instantie zes bloemenworkshops te geven op verschillende woonzorglocaties. Het geven van korte bloemschikcursussen is haar niet onbekend. Ze doet dat al jaren in haar eigen zaak aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag, onder de naam Bloemenatelier Belfleur. “Dat doe ik naast mijn zaak als uitvaartbloemiste”, vertelt Anneke, “het maken van rouwboeketten is sinds een jaar of vijftien echt mijn specialiteit geworden. Mijn werk houdt een mooie en respectvolle manier in van met bloemen en mensen omgaan. Als klanten bij ons komen voor een rouwarrangement, dan zie en hoor je wat voor belangrijke rol bloemen in levens spelen. Sommige bloemen herinneren aan een trouwerij, andere bloemen aan een geboorte of een bepaald familielid.”

Genieten om met je handen bezig te zijn

Die herinneringen aan bloemen merkt Anneke ook op bij de bloemenworkshops die ze, samen met haar collega’s, gratis bij Florence geeft. “De geuren, de kleuren, het roept emoties op. Ik zie de mensen genieten. Ze vinden het heerlijk om met hun handen bezig te zijn en even teruggevoerd te worden naar momenten in hun leven. Ik maak altijd een voorbeeld dat de deelnemers kunnen namaken. De een lukt het beter dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het gaat erom dat mensen genieten. Iedereen doet wat hij kan en wordt al dan niet geholpen door ons of door een vrijwilliger. Het is echt mooi om te zien: je neemt wat bloemen mee - en een hoop liefde - en mensen hebben een fantastische middag. En ikzelf? Ik heb een heel ontspannen middag en ben blij dat ik iets kan betekenen, zonder er geld aan te verdienen. Al is het, eerlijk is eerlijk, natuurlijk altijd mooi als anderen je blijven herinneren als die bloemiste met een grote liefde voor bloemen én mensen. ”

Sandra Put

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.