Florence werkt mee aan grootste Alzheimer-collecte ooit

5-11-2015
Florence werkt mee aan grootste Alzheimer-collecte ooit

Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van cliënten van Florence doen dinsdagmiddag 10 november mee aan de grootste collecte voor Alzheimer ooit. Tussen 13.30 en 15.30 uur collecteren zij op het Plein in Den Haag met de grootste collectebus die Nederland ooit heeft gezien: een Connexxion-bus.

 

Toekomst zonder Alzheimer 

De bus van Connexxion wordt ingezet door Alzheimer Nederland en de Vriendenloterij, die op dit moment een campagne houdt voor een toekomst zonder Alzheimer. Om extra aandacht te genereren voor deze ziekte toert de Connexxion-bus rond door Nederland als collectebus. Dinsdagmiddag gaan de medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van Florence helpen bij het ophalen van het geld. De actie vindt plaats tijdens de collecteweek voor Alzheimer, van 7 tot en met 12 november.

 

Belangrijk onderzoek is nodig

Florence werk graag mee aan de collecte waarvan de opbrengst gaat naar belangrijk onderzoek. In 2014 was dementie voor het eerst doodsoorzaak nummer één in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dagelijks worstelen honderdduizenden mensen met de gevolgen van dementie. Als patiënt, of als naaste. Ook binnen de woonzorgcentra van Florence wonen veel mensen met dementie. Binnen het expertisecentrum Mariahoeve richten we ons specifiek op jonge mensen met dementie.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.