Bezoek aan het Textielmuseum

In september bezoeken we het TextielMuseum in Tilburg. U kunt mee op 27 of 29 september.

Bezoek aan het Textielmuseum

Verwonderen door textiel

In het TextielMuseum kunt u zich laten verwonderen door textiel, van toen en nu! Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. Het brengt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed en biedt educatieve programma’s in een voormalige textielfabriek. In het museum worden nog dagelijks stoffen gemaakt door kunstenaars. Wij mogen meekijken. Uiteraard doen we dat niet op een lege maag: eerst gaan we lekker met elkaar lunchen.

Werkplaats en open atelier

Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum. Het is een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen en tegelijkertijd een open atelier waarin innovatie centraal staat. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden hier begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen. Zo onderzoeken en ontdekken ze met elkaar de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, computergestuurde technieken en ambachten. Dit belooft dan ook een bijzonder interessant FlorencePasuitje te worden.

Meer informatie een aanmelden

Gaat u met ons mee naar Tilburg? De kosten van dit uitje bedragen 49 euro. Introducés betalen 5 euro extra. Met uw Museumkaart krijgt u 10,50 euro korting. Data en vertrekplaatsen:

  • Dinsdag 27 september om 09.15 uur: woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk.
  • Dinsdag 27 september om 09.45 uur: serviceflat Over de Bogaard in Rijswijk.
  • Donderdag 29 september om 09.15 uur: ontmoetingscentrum Duivenvoorde in Leidschendam. 
  • Donderdag 29 september om 09.45 uur: woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg.


U kunt zich aanmelden via florencepas@florence.nl of 070 - 41 31 000 (optie 4). Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.