Bezoek Glasmuseum en AquaZoo

Een heel divers uitje gaan we maken in januari. We gaan dan naar het Glasmuseum en naar AquaZoo.

Bezoek Glasmuseum en Aquazoo | FlorencePasuitjes

Koffie, gebak en lunch bij De Houtloods

Met dit uitje gaan we op dinsdag 24 en donderdag 26 januari naar Leerdam toe. Daar brengen we onze dag goed door. We beginnen met een bezoek aan De Houtloods. Hier worden we onvangen met koffie en cake. Op deze gezellige locatie komen we later op de dag ook lunchen. De lunch bestaat uit een  soepje, een boterham met ham en kaas, een boterham met een kroket en koffie of thee.

Demonstratie in het nationaal Glasmuseum

Na de koffie en cake gaan we naar het nationaal Glasmuseum. Hier krijgen we een demonstratie glasblazen; een spectaculaire ambacht. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. U ziet hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst-, decoratie- en designobjecten maken.

Planten en dieren bewonderen in AquaZoo

Na de lunch vertrekken we richting AquaZoo. Hier komt u oog in oog te staan met zoet- en zeewatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen, zeepaardjes, kleurrijke koralen en anemonen. Ook is er een paludarium. Dat is een kunstmatige leefomgeving met een land- als een watergedeelte. Hier kunt u unieke planten, kikkers en daggekko’s bewonderen.

Meer informatie en aanmelden

U kunt op dinsdag 24 of donderdag 26 januari mee naar Leerdam. De kosten bedragen 49 euro. Met uw Museumkaart krijgt u 7,50 euro korting. Voor introducés is er een toeslag van 5 euro. U kunt mee op:

 

  • Dinsdag 24 januari om 09.00 uur: Steenvoorde in Rijswijk. 
  • Dinsdag 24 januari om 09.30 uur: Over de Bogaard in Rijswijk.
  • Donderdag 26 januari om 09.00 uur: Duivenvoorde in Leidschendam.
  • Donderdag 26 januari om 09.30 uur: De Mantel in Leidschendam.

 

U kunt zich aanmelden via florencepas@florence.nl of 070 - 41 31 000 (optie 4). Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.