Bezoek Museum De Lakenhal in Leiden

In oktober heeft de FlorencePas een dagje uit gepland naar museum De Lakenhal in Leiden. Gaat u met ons mee?

Bezoek Museum De Lakenhal in Leiden

Eerst lunchen, dan kunst kijken 

Voorafgaand aan ons bezoek aan museum De Lakenhal beginnen we met een heerlijke lunch. Kunst kijken gaat tenslotte beter op een goed gevulde maag. We lunchen daarom in Warmond bij De Oude School. Hierna vervolgen we onze weg naar het museum in Leiden.

Rondleiding langs 17de-eeuwse kunst

Museum De Lakenhal is sinds 1874 het gemeentelijk kunstmuseum van Leiden. Het museum is gewijd aan zowel de historie van de stad Leiden als aan de daarmee samenhangende kunstcollectie. We starten ons bezoek met de rondleiding ‘Leiden als bakermat van de Hollandse schilderkunst’. Tijdens deze rondleiding ligt de nadruk op bijzondere zeventiende-eeuwse collectiestukken, waaronder meesterwerken van Leidse meesters, onder wie Rembrandt van Rijn, Jan Steen, Gerrit Dou en Jan van Goyen. Na de rondleiding heeft u nog ruim de gelegenheid om zelf rond te lopen en van al het moois te genieten voordat we teruggaan.

Meer informatie en aanmelden

U kunt mee naar museum De Lakenhal dinsdag 27 of donderdag 29 oktober. De kosten bedragen 47 euro. Heeft u een Museumkaart? Dan krijgt u 12,50 euro korting. Introducés betalen 5 euro meer. Data en vertrekplaatsen:

  • Dinsdag 27 oktober om 10.30 uur bij Duivenvoorde in Leidschendam
  • Dinsdag 27 oktober om 11.00 uur bij De Mantel in Voorburg
  • Donderdag 29 oktober 10.30 uur bij Steenvoorde in Rijswijk
  • Donderdag 29 oktober 11.00 uur bij Over de Bogaard in Rijswijk

 

We zijn rond 17.30 uur weer terug. U kunt zich aanmelden via 070 - 41 31 000 (optie 4) of via florencepas@florence.nl. Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.

Coronamaatregelen

Bij de uitjes van de FlorencePas houden we rekening met de geldende coronamaatregelen.