Dagje naar Gouda

Heeft u zin in een dagje Gouda? Dan kunt u in februari gezellig met ons mee!

Dagje naar Gouda | FlorencePasuitjes

Koffie, stroopwafel en rondleiding

Gouda is een ongelooflijk leuke stad om naar toe te gaan. Er valt van alles te zien en te beleven. Het FlorencePasuitje naar deze stad staat gepland op dinsdag 21 en donderdag 23 februari. We  beginnen ons uitje met koffie en natuurlijk een echte Goudse stroopwafel in de Sint-Janskerk van Gouda. De kerk is vernoemd naar Johannes de Doper, de schutspatroon van Gouda. De Sint-Janskerk is liefst 123 meter hoog en daarmee de langste kerk van Nederland. De kerk is verder wereldberoemd om de zogenoemde Goudse Glazen. Deze gebrandschilderde ramen, vooral uit de middeleeuwen en de renaissance, tonen afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

Lunch en bezoek siroopwafelfabriek

Daarna wandelen we met elkaar naar restaurant Belvedere voor de lunch. Dit is een van de oudste restaurants in Nederland en bestaat al meer dan 150 jaar. Al sinds 1868 zijn zij gevestigd in het centrum van Gouda. Na de lunch gaan we lopend verder naar de siroopwafelfabriek Kamphuisen. Hier ontdekken we het verhaal achter de siroopwafel en stappen we ook echt de fabriek binnen. Daar komt de heerlijke, zoete geur van de wafels ons tegemoet. Na een rondleiding gaan we natuurlijk zelf ervaren hoe lekker de wafels zijn.

Meer informatie en aanmelden

U kunt op dinsdag 21 en donderdag 23 februari mee naar Gouda. De kosten bedragen 50 euro. Met uw Museumkaart krijgt u 7,50 euro korting. Voor introducés is er een toeslag van 5 euro. U kunt mee op:

 

  • Dinsdag 21 februari om 09.15 uur: Duivenvoorde in Leidschendam.
  • Dinsdag 21 februari om 09.45 uur: De Mantel in Leidschendam.
  • Donderdag 22 februari om 09.15 uur: Steenvoorde in Rijswijk.
  • Donderdag 21 februari om 09.45 uur: Over de Bogaard in Rijswijk.

 

U kunt zich aanmelden via florencepas@florence.nl of 070 - 41 31 000 (optie 4). Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.