Museum De Zwarte Tulp

Houdt u van bloemen? Dan is ons uitje naar Museum De Zwarte Tulp in Lisse een aanrader. U kunt mee op 25 of 27 februari.  

Museum De Zwarte Tulp

Alles over bloemen

Museum De Zwarte Tulp vertelt het verhaal over de bloembollenteelt, de bollenexport en over het proces van vermeerderen en veredelen van bollen. U krijgt meer te horen over de belangrijkste gebeurtenissen in de bloementeelt. Bijvoorbeeld over de komst van de tulp naar Nederland en over de tulpengekte die ontstond in de zeventiende eeuw. Natuurlijk wordt ook het bijzondere verhaal van de zwarte tulp verteld.

Museumwinkel en lunchen

Het museum herbergt onder meer een van de grootste collecties op het gebied van bloembollenglazen. Ook vindt u er 750 historische bloembollenprenten. Zo worden bloemen en kunst met elkaar vermengd. Uiteraard kunt u na de rondleiding zelf nog rondkijken in het museum en neuzen tussen de leuke spulletjes in de museumwinkel. Om de dag fijn af te sluiten gebruiken wij de late lunch in de op loopafstand gelegen brasserie Hemels op het eetplein in Lisse.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u nu al zin in het voorjaar en de bloemenpracht die komen gaat? Reserveert u dan een plekje en ga met ons mee naar Museum De Zwarte Tulp. Dat kan op dinsdag 25 of donderdag 27 februari. U betaalt 46 euro, dat is inclusief entree tot het museum en de lunch. Introducés betalen 5 euro meer. Met een Museumkaart krijgt u 8 euro korting. Data en vertrekplaatsen:

  • Dinsdag 25 februari om 09.00 uur bij woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk.
  • Dinsdag 25 februari om 09.15 uur bij ontmoetingscentrum Duivenvoorde in Leidschendam.
  • Dinsdag 25 februari om 09.45 uur bij woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg.
  • Donderdag 27 februari om 09.15 uur bij woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk.
  • Donderdag 27 februari om 10.00 uur bij serviceflat Over de Boogaard in Rijswijk.

 

We zijn rond 16.00 uur weer terug. U kunt zich aanmelden via 070 - 41 31 000 (optie 4) of via florencepas@florence.nl. Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.