Museum van de Twintigste Eeuw

Bent u bekend met het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn? U kunt met ons mee herinneringen ophalen op 28 en 30 januari.

Museum van de Twintigste Eeuw

Feest van herkenning

Op die dagen reizen we af naar Hoorn in de provincie Noord-Holland waar het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd. In het museum is van alles te zien uit de vorige eeuw, de tijd waarin u bent opgegroeid. Het wordt een waar feest van herkenning. De collectie bestaat uit interieurs en (gebruiks)voorwerpen uit de periode 1900 tot ongeveer 1980. Denkt u hierbij aan speelgoed, keukeninrichtingen, klaslokalen, kantoorapparatuur en beeld- en geluidsapparatuur. In het museum is er ook altijd een wisseltentoonstelling te zien over bepaalde voorwerpen. U kijkt uw ogen uit en zult menigmaal zeggen: ‘Dat hadden wij thuis ook.’

Onderweg lunchen

Op onze reis naar Hoorn genieten we van een lekkere lunch bij pannenkoekenhuis Ootje Konkel in Scharwoude. Op die manier heeft u voldoende energie om alles in het Museum van de Twintigste Eeuw op uw gemak te bekijken. Ook het gebouw waarin het museum zit, is trouwens bijzonder. U loopt namelijk rond in de oude gevangenis van Hoorn. Het gebouw is een rijksmonument.

Meer informatie en aanmelden

We gaan op twee dagen naar het Museum van de Twintigste Eeuw. U kunt mee op dinsdag 28 of donderdag 30 januari. De kosten van dit dagje uit bedragen 44 euro, dat is inclusief entree tot het museum en de lunch. Introducés betalen 5 euro meer. Met een Museumkaart krijgt u 8 euro korting. Data en vertrekplaatsen:

 

• Dinsdag 28 januari om 10.00 uur: woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk.
• Dinsdag 28 januari om 10.30 uur: serviceflat Over de Boogaard in Rijswijk.
• Donderdag 30 januari om 09.45 uur: woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk.
• Donderdag 30 januari om 10.30 uur: woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg.

 

We zijn rond 17.00 uur weer terug. U kunt zich aanmelden via 070 - 41 31 000 (optie 4) of via florencepas@florence.nl. Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.