FlorencePas
070 - 41 31 000

Sensara HomeCare: hulp bij het zelfstandig wonen

Sensara HomeCare: hulp bij het zelfstandig wonen

Bij het ouder worden, heeft u soms hulp van anderen nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Natuurlijk belast u uw familie en mantelzorgers liever niet. De FlorencePas werkt samen met Sensara HomeCare om het u en uw mantelzorgers makkelijker te maken. Bovendien voelt u zich door dit systeem veiliger in huis.

 

Systeem geeft aan hoe het met u gaat

Sensara HomeCare is een uniek systeem waarmee uw mantelzorgers op afstand kunnen zien hoe het met u gaat. Het systeem geeft vooral ook uzelf een gerust gevoel, omdat uw mantelzorgers een melding krijgen op hun smartphone als u onverhoopt hulp nodig heeft. Slimme bewegingssensoren in huis leggen uw beweegactiviteiten vast, bijvoorbeeld van het lopen of het openen van de deuren. Sensara stelt op basis van uw dagelijkse activiteiten een gemiddeld beweegprofiel op. Als dat op een dag ineens heel anders is, kan dat voor uw mantelzorger een teken zijn om te kijken of het goed met u gaat.

 

Geen inbreuk op uw privacy

Sensara HomeCare registreert zonder camera’s en zonder microfoons. Er wordt geen inbreuk op uw privacy gemaakt. Alleen de bewegingen die u in huis maakt, zijn door uw mantelzorger terug te zien via een app op hun telefoon. U beslist zelf wie inzage krijgt, bijvoorbeeld uw kinderen of uw buren. Zij kunnen aan de gemeten bewegingen onder meer zien of u heeft geslapen. Tegelijkertijd is Sensara ook een waarschuwingssysteem. Als u bent gevallen, wordt door het systeem opgemerkt dat er geen beweging meer is. Uw mantelzorgers krijgen automatisch een melding op hun telefoon.

 

Betere zorg verlenen

U kunt desgewenst ook uw zorgverlener inzage geven in uw beweegactiviteiten over een langere periode. Daaruit kan bijvoorbeeld blijken dat u de laatste weken steeds minder vaak rondloopt in huis. Uw zorgverlener kan dat vervolgens samen met u bespreken en onderzoeken of er iets met u aan de hand is. Zo maakt Sensara het u, samen met uw mantelzorgers en zorgverlening, nog comfortabeler om zelfstandig thuis te blijven wonen.

 

Meer informatie

Sensara HomeCare let op onder meer vallen (valdetectie) en algehele gezondheid. Kijkt u voor meer informatie op http://www.sensara.eu/. Als u gebruikt wilt maken van het systeem kunt u bellen met Sensara HomeCare via 010 - 764 08 03. Met uw FlorencePas betaalt u de eerste maand geen abonnementskosten à € 15,75. De installatiekosten door een monteur van Sensara HomeCare bedragen € 100,-. Als u het zelf installeert, betaalt u alleen de bezorgkosten à € 5,95. De maandelijkse abonnementskosten zijn inclusief het Sensara Homecare-systeem. Remy Zonneveld vertelt u graag meer over de dienstverlening van Sensara.

Voor u geselecteerd