'Goed gevoel voor u en uw mantelzorger’

Sensara HomeCare is een uniek systeem waarmee mantelzorgers op afstand kunnen zien hoe het met iemand gaat, vertelt Remy Zonneveld.

Zorgprofessional Remy Zonneveld: ‘Een gerust gevoel voor u en uw mantelzorger’

Veiliger voelen in huis

Bij het ouder worden, heeft u soms hulp van anderen nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Natuurlijk belast u uw familie en mantelzorgers liever niet. Met Sensara HomeCare kunt u het hen makkelijker maken. Bovendien voelt u zich door dit systeem veiliger in huis. Remy Zonneveld vertelt u meer over deze dienst van de FlorencePas.

Gerust gevoel

“Sensara HomeCare is een uniek systeem waarmee uw mantelzorgers op afstand kunnen zien hoe het met u gaat. Het systeem geeft vooral ook uzelf een gerust gevoel, omdat uw mantelzorgers een melding krijgen op hun smartphone als u onverhoopt hulp nodig heeft.” Remy legt uit dat slimme bewegingssensoren in huis uw beweegactiviteiten vastleggen. “Bijvoorbeeld van het lopen of het openen van de deuren. Sensara stelt op basis van uw dagelijkse activiteiten een gemiddeld beweegprofiel op. Als dat op een dag ineens heel anders is, kan dat voor uw mantelzorger een teken zijn om te kijken of het goed met u gaat.”

Geen inbreuk op uw privacy

Remy benadrukt dat het systeem registreert zonder camera’s en zonder microfoons. “We maken geen inbreuk op uw privacy. Alleen de bewegingen die u in huis maakt, zijn door uw mantelzorger terug te zien via een app op hun telefoon. U beslist overigens zelf wie inzage krijgt, bijvoorbeeld uw kinderen of uw buren. Zij kunnen aan de gemeten bewegingen onder meer zien of u heeft geslapen. Dat hoeven ze dus niet meer elke keer aan u, of aan elkaar, te vragen. Tegelijkertijd is Sensara ook een waarschuwingssysteem. Als u bent gevallen, wordt door het systeem opgemerkt dat er geen beweging meer is. Uw mantelzorgers krijgen automatisch een melding op hun telefoon.”

Betere zorg verlenen

Remy vertelt dat u desgewenst ook uw zorgverlener inzage kunt geven in uw beweegactiviteiten over een langere periode. “Daaruit kan bijvoorbeeld blijken dat u de laatste weken steeds minder vaak rondloopt in huis. Uw zorgverlener kan dat vervolgens samen met u bespreken en onderzoeken of er iets met u aan de hand is. Zo maakt Sensara het u, samen met uw mantelzorgers en zorgverlening, nog comfortabeler om zelfstandig thuis te blijven wonen.”

Bel mij terug

Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingsdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.