'Persoonlijke begrip is belangrijk'

Zoekt u een betrouwbare huishoudelijke hulp met wie u een persoonlijke klik heeft? Dan biedt UWassistent de oplossing. Bianca van Wijk vertelt erover.

'Persoonlijke begrip is belangrijk'

Langer zelfstandig thuis wonen

“Voor veel mensen is het heel fijn als ze hulp bij het huishouden krijgen. Omdat ze een druk leven hebben, of omdat ze het zelf niet meer kunnen. Die hulp bieden wij”, aan het woord is Bianca van Wijk. Samen met haar collega Linda is ze verantwoordelijk voor de diensten van UWassistent in de regio Den Haag. Een van de diensten die ze bieden is huishoudelijke hulp. “Dankzij een goede huishoudelijke hulp kunnen veel oudere mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Als het nodig is, bieden we net wat meer dan huishoudelijke hulp. We zeggen ook wel: we doen wat nodig is.”

Persoonlijke klik is belangrijk

UWassistent koppelt cliënten aan een huishoudelijke hulp die bij hen past. “Wel zo prettig en betrouwbaar, toch?”, zegt Bianca. “We vinden een persoonlijke klik enorm belangrijk. We luisteren dan ook goed naar de wensen van onze cliënten voordat we een hulp aanbieden. We hebben een groot netwerk waar we uit kunnen putten zodat we altijd iemand kunnen vinden die aan de wensen van de cliënt voldoet. Bovendien is er altijd vooraf persoonlijk contact tussen de cliënt en de huishoudelijke hulp. Wij noemen dat het ‘klikgesprek’.”

Alles is mogelijk

Behalve een persoonlijke klik is het natuurlijk ook belangrijk dat de huishoudelijke hulp ervoor zorgt dat het huis er weer spic en span uitziet. Bianca: “Bij sommige klanten worden onze huishoudelijke hulpen helemaal vrijgelaten om het huis schoon te maken zoals ze dat zelf goed vinden. Andere cliënten hebben heel specifieke wensen en eisen. Het is ook mogelijk dat we een heel huishouden overnemen: bij sommige cliënten strijken we, doen we de boodschappen en koken we ook. Alles is mogelijk.”

Meer informatie over huishoudelijke hulp

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van UWassistent. Hier vindt u meer informatie.