Thuishulp Nasia ‘Belangrijk dat de leefomgeving schoon, heel en veilig is'

Thuishulp Nasia ‘Belangrijk dat de leefomgeving schoon, heel en veilig is'

Nasia Shehieda Biertantie houdt van schoonmaken en heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Als thuishulp bij Florein, een dochteronderneming van Florence, komt ze aan huis om te helpen met huishoudelijk werk. Zo zorgt ze ervoor dat alles schoon en netjes is, maar ook dat mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

 

Standaardtaken

"Bij de meeste klanten kom ik twee of drie uurtjes in de week. Ik heb vaste adressen, maar val soms ook in voor een collega. Standaardtaken zijn stoffen, stofzuigen, de badkamer, wc en keuken schoonmaken en dweilen. Als er meer tijd is, zeem ik ook weleens de ramen, maak de koelkast schoon, doe de deuren of een heel enkele keer was- en strijkwerk. Het ligt er ook aan wat de klant zelf nog kan. Ik vind het belangrijk dat iemands leefomgeving schoon, heel en veilig is. Het geeft me een goed gevoel daarbij te helpen."

 

Servicedossier

Nasia houdt al haar taken bij in een map: het servicedossier. "Voordat ik de eerste keer bij een klant kom, is er al iemand van Florein geweest voor een intakegesprek. Die stippelt uit wat ik ga doen en maakt de map. Bij de kennismaking nemen de klant en ik het dossier samen door en maken een planning. Ik krijg ook een rondleiding door het huis: waar staan de schoonmaakspullen, waar mag ik wel en niet komen, waar moet ik rekening mee houden? Ouderen vinden het soms vervelend als er opeens een vreemde over de vloer komt, maar ze voelen zich meestal gauw op hun gemak bij mij."

 

Steun en toeverlaat

Mensen zijn altijd blij als ze komt, vertelt Nasia. En niet alleen omdat ze het huis weer op orde brengt. "Vaak ben ik hun steun en toeverlaat. Ze vinden het hartstikke leuk als er iemand op bezoek komt. Ik doe mijn taken, maar maak ook gezellig een praatje. Ik krijg altijd goede reacties, zowel van de ouderen als van de chronisch zieken en revaliderende mensen. Ik zeg altijd: je moet klanten behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden."

 

Voor u geselecteerd