Hoe om te gaan met gedragsverandering besproken tijdens Alzheimer Café Rijswijk

26-10-2015
Hoe om te gaan met gedragsverandering besproken tijdens Alzheimer Café Rijswijk

Mensen met dementie veranderen in hun gedrag. Tijdens het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 27 oktober wordt besproken hoe ‘onbegrepen gedrag’ ontstaat en wordt een handreiking gegeven hoe er mee kan worden omgegaan.

 

Onbegrepen gedrag

Volgens schattingen vertoont 80 tot 90 procent van mensen met dementie regelmatig onbegrepen gedrag. Het gaat hier om alle gedragingen van de persoon met dementie die door de omgeving - en vaak vooral ook door de persoon zelf - als moeilijk hanteerbaar worden ervaren. Veel onbegrepen gedrag is afhankelijk van de situatie, de persoonlijkheidskenmerken van die persoon en de mensen om hem of haar heen. Dennis van de Veen, psycholoog bij Florence, komt tijdens het Alzheimer Café meer vertellen over gedragsveranderingen bij mensen met dementie en hij geeft een handreiking over hoe hier mee om te gaan. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is tijdens het Alzheimer Café Rijswijk gespreksleider.

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 27 oktober plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop is er ook mogelijkheid om - tot 21.30 uur - na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

 

Bereikbaarheid

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 24 november. Dan komt een mantelzorger aan het woord.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.