Florence Kook Studio: ‘Gezellig en leerzaam’

Niets is zo gezellig als met elkaar koken, ondertussen het nodige aan kookervaring opdoen, en daarna alles lekker opeten. Tijdens de Florence Kook Studio kookt u wekelijks in een ander thema: van Frans en Spaans tot Indonesisch en Thais.

Begeleiding van chef-kok
De Florence Kook Studio wordt gegeven in Kookstudio Let’s Cook Together in Rijswijk van Freek Vermolen. “De deelnemers gaan onder begeleiding van een chef-kok aan de slag”, vertelt hij. “Elke week wordt er gewerkt aan een driegangenmenu. We verdelen de groep over het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert. In kleinere groepen gaat iedereen aan de slag. We staan wel allemaal aan hetzelfde keukenblok, dus we zien precies wat we allemaal doen.”

Kookervaring opdoen
De chef-kok fungeert volgens Freek tijdens de bijeenkomsten als een coach. “Bij het bereiden van sommige gerechten heb je bepaalde technieken nodig en die worden uitgelegd, maar ook wanneer je een vraag hebt, komt hij langs om te laten zien hoe iets moet. De Florence Kook Studio is dus niet alleen gezellig, als deelnemer doe je echt de nodige kookervaring op. Als alle gerechten zijn bereid, gaan we met elkaar aan tafel om alles te proeven en op te eten. Mijn ervaring is dat iedereen dit altijd heel leuk en gezellig vindt. Je voelt een soort van trots als je zelf hebt bijgedragen aan zo’n lekker diner.”

Wekelijks ander thema
Om de deelnemers zoveel mogelijk kennis te laten maken met de verschillende keukens, staat elke kookbijeenkomst van de Florence Kook Studio in het teken van een ander thema. “We beginnen op 19 mei bijvoorbeeld met de Franse keuken”, vertelt Freek. “We maken dan rosbiefrolletjes à la Waldorf, een caesarsalade met gegrilde kip en gevulde flensjes met rum, crème en kersensaus.” De andere middagen wordt er gekookt in de thema’s ‘Spaans’ (26 mei), ‘Italiaans’ (2 juni), ‘Portugees’ (9 juni), ‘Indonesisch’ (16 juni) en ‘Thais’ (23 juni). “Op vrijdag 30 juni gaan we koken met het thema ‘Gezond’ en tijdens de laatste bijeenkomst, op vrijdag 7 juli, gaan we werken aan een verrassingsmenu.”

Acht bijeenkomsten op vrijdag
De Florence Kook Studio bestaat uit acht bijeenkomsten. Deze vinden vanaf 19 mei tot 3 juli elke vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur plaats in de Kookstudio Let’s Cook Together aan de Koopmansstraat 5M in Rijswijk. De kosten bedragen € 120,-. Met de Ooievaarspas krijgt u 50 procent korting. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 - 41 31 000.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.